Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii şi jandarmii noştri nu mai sunt carne de tun

Am redat demnitatea apărătorilor legii

La iniţiativa mea, Ninel PEIA - Deputat de Ilfov, şi a colegului Ştefan Burlacu, şi puternic susţinuţi de un grup de deputaţi, la începutul acestei săptămâni, marţi mai precis, Parlamentul a adoptat modificarea și completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc și al munițiilor.

Ce înseamnă acest lucru? Cei care au călătorit prin vestul Europei sau prin America, mai ales în SUA, au văzut care este statutul poliţistului acolo. Îl ştim şi noi din filme. Acolo, dacă viaţa omului legii este pusă în primejdie, acesta face uz de arma sa de foc din dotare pentru a înlătura pericolul şi, ATENŢIE, nu răspund penal pentru această acţiune.

Desigur, această prevedere nu se mărgineşte numai la persoana poliţistului, ci acesta are dreptul de a folosi arma de foc şi în alte circumstanţe, când cetăţenii sunt ameninţaţi, când criminalii încearcă să-şi impună propria lege, aceea a haosului şi infracţionalităţii.

Acesta este principalul motiv pentru care forţele de menţinere a ordinii sunt respectate pretutindeni în lume. Şi cei mai înrăiţi dintre infractori se gândesc de două ori înainte să dea piept unui poliţist.

În fine, acum şi în România, poliţiştii şi jandarmii vor avea exact acelaşi avantaj, unul care să le dea posibilitatea să se apere în faţa infractorilor înarmaţi, lucru indispensabil pentru redobândirea demnităţii uniformei de apărător al legii. Astfel se face dreptate şi sperăm să nu se mai audă de poliţişti împuşcaţi, loviţi cu gloanţe de cauciuc sau răniţi cu săbii şi topoare. Poliţiştii şi jandarmii noştri nu sunt carne de tun, ci tocmai cei care au grijă ca noi să putem dormi liniştiţi apăraţi de criminali, de escroci şi hoţi.

Cred că este o reparaţie binemeritată şi chiar istorică, şi, cred din toată inima, că oamenii legii vor şti de acum să se impună şi să dovedească că sunt la înălţimea încrederii pe care le-o acordă cetăţenii României.

Consider că această schimbare va conta mult pentru liniştea noastră şi sunt convins că toţi oamenii legii apreciază acest efort legislativ de mare importanţă pentru domeniul în care îşi desfăşoară activitatea.

Acum „Siguranţă şi încredere” capătă cu totul alt înţeles. Cel de care avem nevoie!

Ninel PEIA

Deputat de Ilfov

www.ninelpeia.ro

P.S.- Şi pentru că acum este la modă ca presa să izbească în orice politician ce le pică în colimator, vă declar ce am îndeplinit în 3 ani şi jumătate pe care i-am petrecut în slujba electoratului ilfovean în funcţia de deputat român, până să vă mintă alţi gazetari mînjiţi de bani străini şi niciodată explicaţi. Astfel, se pot număra 20 de luări de cuvânt, 14 declaraţii politice şi 85 de proiecte de legi. Din ultima categorie, deja 20 au fost aprobate. Alţii n-au ajuns la asemenea cifre nici în trei legislaturi, dar asta are mai puţină împortanţă.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.