Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii verifică cele 473 de procese-verbale în ancheta privind presupusa fraudă de la Sectorul 1: Ce au descoperit până acum

Politia Română
politia

Procurorii Parchetului Sectorului 1 au dispus verificarea, foaie cu foaie, a proceselor-verbale găsite asupra unui reprezentant PSD. Polițiștii bucureșteni au deschis o anchetă în urma acuzațiilor de fraudă electorală venite din partea USR Plus, iar verificările sunt acum în curs.

Dintre cele 473 de procese-verbale cu rezultatele voturilor înregistrate la mai multe Secții de votare, anchetatorii au verificat, până acum, 50 dintre acestea, nefiind descopertiă, pentru monent, vreo ilegalitate.

Polițiștii verifică cifrele din documnetele găsite la persoana reclamată cu cele existente la Biroul Electoral Central, iar, până la acest moment, datelke coincid, ceea ce înseamnă că aceste procese-verbale sunt cele care se dau la partide pentru numărătoarea paralelă.

Luni, în jurul orei 15.45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin 112, de Ion Buzoianu, candidat la consiliul local al Primăriei Sectorului 1, că a observat în fața sediului Biroului Electoral al Sectorului 1 București un individ necunoscut, care avea asupra sa mai multe procese-verbale cu rezultatele voturilor înregistrate la Secțiile de votare din Sectorul 1.

Polițiștii de la Secția 4 Poliție au intervenit și au identificat persoana în cauză, respectiv pe Sorin Cătălin Tomescu, membru PSD, care avea asupra sa 473 de procese-verbale cu rezultatele voturilor înregistrate la mai multe Secții de votare.

Bărbatul a fost dus la sediul Secției 4 Poliție, iar înscrisurile menționate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Se pare că, în momentul izbucnirii conflictului, reprezentantul PSD aducea procesele verbale în clădirea Biroului Electoral Sector 1. Din cercetări a reieșit că în clădirea Biroului Electoral sector 1 funcționează Direcția de Salubritate a Primăriei Sectorului 1 , biroul acestei instituții fiind sigilat și asigurat cu pază de polițiști.

Citește și: Date de ULTIMĂ ORĂ de la BEC - Primăria Capitalei: Nicușor Dan - 42,78%, Gabriela Firea - 37,99%

Cu ocazia audierii, Sorin Cătălin Tomescu a menționat că a primit aceste procese-verbale de la un alt membru PSD, în cursul zilei de luni, în jurul orelor 12.00, și urma să le folosească pentru numărătoarea paralelă a voturilor.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dispus începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Falsificarea documentelor și evidențelor electorale, faptă prevăzută de art. 391, alin. 1 din Codul Penal. Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție.

După începerea urmării penale in rem, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispus punerea la dispoziția avocatului lui Cătălin Tomescu, membru PSD, a celor 473 de procese-verbale cu rezultatele alegerilor locale, în format electronic.

Pâna la acest moment, au fost audiate 8 persoane. Marți dimineață, cele 473 de procese-verbale ridicate au fost înaintate Autorității Electorale Permanente, pentru a se stabili dacă acestea corespund cu cele înaintate de președinții secțiilor de votare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.