Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezul Robert Lewandowski a fost ales jucătorul anului în Germania

www.digisport.ro
Lewandowski Bayern Munchen

Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei Bayern Munchen, a fost ales pentru al doilea an consecutiv "fotbalistul anului" în Germania, după ce a doborât recordul de goluri marcate în cursul unui sezon în Bundesliga - 41, ce era deţinut de 49 de ani de legenda Gerd Mueller, informează AFP.

Magazinul specializat Kicker a decernat acest trofeu jucătorului în vârstă de 32 de ani, care a primit 356 de voturi din cele 563 exprimate de ziarişti de specialitate, scrie Agerpres.ro.

Ca şi anul trecut, coechipierul său Thomas Mueller a terminat pe locul 2, în timp ce podiumul a fost completat de atacantul vedetă al Borussiei Dortmund, norvegianul Erling Haaland.

"Este o mare mândrie pentru mine şi o bucurie, pentru că este rar să câştigi două trofee consecutive", a spus Lewandowski, unul din principalii artizan ai celui de-al 31-lea titlu de campioană pentru Bayern, al nouălea consecutiv.

Jucătorul polonez a reuşit să înscrie 41 de goluri în 29 de meciuri în Bundesliga, deşi a absentat trei săptămâni în martie din cauza unei accidentări la genunchi.

În luna mai, Lewandowski a primit şi trofeul "Gheata de Aur", care recompensează cel mai bun marcator din Europa în cursul unui sezon, precum şi premiul FIFA pentru cel mau bun jucător al anului 2020.

De la venirea sa la clubul bavarez în 2014, Lewandowski a înscris 203 goluri în 219 meciuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.