Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poluarea atmosferică provocată de incendiile de pădure din Malaezia a atins niveluri periculoase

twitter
incendii padure

Stratul dens de fum provenit de la incendiile de pădure care au izbucnit în urmă cu două săptămâni în Malaezia a provocat marţi niveluri record de poluare în statul Sarawak, potrivit Air Pollution Index (API), informează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit API, poluarea înregistrată în acest stat din nord-vestul insulei Borneo a atins niveluri de 311 în oraşul Sri Aman la ora locală 03:00 (19:00 GMT), urcând în mod constant până la un maxim de 367 până la ora locală 09:00.

Niveluri de peste 300 sunt considerate periculoase pentru sănătatea umană, putând provoca dificultăţi în respiraţie, declanşa crize de astm sau exacerba dezvoltarea unor afecţiuni precum bronşita.

Citește și: Adevarul despre pensii- Dan Barna aruncă bomba

Calitatea aerului este considerată bună sau moderată atunci când nivelurile de poluare înregistrate se situează între valorile 0-100, iar de la 101 la 300, calitatea poate varia de la nesănătoasă la foarte nesănătoasă.

Autorităţile locale preconizează să închidă marţi circa 500 de şcoli din Sarawak din cauza norului de poluare, după ce măsurătorile API pe teritoriul statului malaezian au depăşit pragul de 200.

Malaezia se confruntă de mai multe săptămâni cu acest nor poluant şi a încercat să reducă fumul periculos, provenit în special din regiunile indoneziene Sumatra şi Kalimantan.

Citește și: Interesant! Procurorul care se ocupă de cazul Caracal a intrat în concediu medical

Ploaia artificială creată luni în urma unei operaţiuni guvernamentale a dus la ameliorarea situaţiei în mai multe districte, însă precipitaţiile care au urmat ''nu au fost atât de acoperitoare pe cât se aştepta'', a precizat Departamentul de Meteorologie într-un mesaj publicat pe Facebook.

Practica anuală din Indonezia a incendierii suprafeţelor forestiere în scopul practicării agriculturii a atras plângeri din partea ţărilor învecinate din Asia de Sud-Est.

Cu toate acestea, Indonezia a negat că ar fi responsabilă pentru norul poluant, susţinând că incendiile s-au dezlănţuit şi în regiuni din Malaezia, precum şi pe plantaţiile deţinute de Malaezia în Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.