Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii, anunț decisiv despre sonda de gaz din Satu Mare care arde de două săptămâni

incendiu sonda satu mare

Pompierii au reuşit să elibereze capul sondei în flăcări din localitatea sătmăreană Moftinu Mare, care arde de mai bine de două săptămâni, aşteptând o soluţie din partea specialiştilor pentru captarea gazelor, care continuă să iasă din pământ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Adriana Pop.

Vezi și: LOVITURĂ pentru bugetari: Nu TOŢI vor primi norma de hrană care înlocuieşte tichetele de masă

"Tot ce ţine de pompieri, adică reţeaua de alimentare cu apă, rezerva mare de apă, s-a făcut. S-a asigurat protecţia celor care au intervenit pentru eliberarea capului sondei. Capul sondei este eliberat, suprastructura metalică este dusă de acolo. În aceste zile, partea de intervenţie o au doar sondorii, care au ajuns acolo, au evaluat situaţia şi încep să îşi facă strategia de închidere a sondei de captare a gazului. Este o chestiune tehnică ce ţine strict de ei, de canadieni. Se va hotărî în ce măsură este nevoie de prezenţa noastră acolo, dar cu siguranţă nu plecăm cu toţii. Unele forţe sunt trimise înapoi la judeţe, vor fi rechemate când e nevoie, dar nu se poate preciza o dată finală", a declarat Adriana Pop. 

Incendiul la sonda din Moftinu Mare a fost anunţat în 18 decembrie. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 70 de pompieri din cinci judeţe.

Vezi și: Elena Udrea începe anul cu un mesaj violent: 'Măi lichelelor, ați uitat când lingeați clanța să vă sprijin'

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Daniel Dragne, a declarat că incendiul nu a fost stins deoarece gazele ce ies din sol ar putea duce la formarea de "amestecuri explozive" ce s-ar putea deplasa înspre localităţi, optându-se pentru arderea acestora până la găsirea unei soluţii pentru captare. 

Nu au fost înregistrate victime. Pompierii au precizat că nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetăţenilor sau la alte construcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.