Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Udrea, simbolurile unei generații de hiene imprudente. Ce va urma? / OPINIE

Moștenitorii politici ai lui Băsescu, tinerele hiene Udrea și Ponta, au fost eliminați din politică de logisticienii sforari și moderați, Blaga și Dragnea, ei înșiși foști sergenți de stradă ai lui Băsescu.

Însă nici Blaga și nici Dragnea nu sînt lideri de anvergură și primă scenă. Sînt secretari generali de meserie, organizatori. Sînt instalatori ai politicii, meșterind cu fața ascunsă sub chiuvetă și doar cu crăpătura curului la vedere, nu playboy bronzați la incubator, rînjindu-și fasolele fotoșopate la poporul degrabă iubitoriu de tinere hiene cu doctoratul luat prin poștă.

Cei doi doar vor administra tranziția spre o nouă clasă politică. Blaga și Dragnea sînt supraviețuitorii Marii Epurări și rolul lor e să țină cele două mari partide pe linia de plutire pînă eclozează viitorii lideri. Cu Blaga și Dragnea la conducere, PNL și PSD sînt două mașinării politice funcționale dar lipsite de identitate, scînteie și briz briz.

E nevoie de o nouă generație dar nu de hiene amorale care să alerge maratonul ca pe proba de 100 de metri sprint și să crape cînd le e lumea mai dragă. Politica e alergare de cursă lungă, e maraton cu obstacole, e cursă de 42 de kilometri garduri, nu sprint pe tocuri. Ca să reziști la 42 de kilometri garduri trebuie să ai menisc rezistent.

Poate că viitorii lideri ai marilor partide și ai României nu vor fi la fel de spectaculoși, feroci și glamoroși ca Ponta, Udrea, Ghiță, Șova sau Ridzi. Sau iubitori de artă și frumos ca Darius Vâlcov. Poate că vor fi mai modești, așezați și conștienți de riscurile pe care le implică ferocitatea necontrolată, ambiția fără măsură și nerăbdarea iritată.
Fiindcă istoria ne învață că iepurașul ambițios care vorbește prostii gets fucked. Proper fucked.

Politica nu poate funcționa doar cu meșteri și sergenți de stradă ca nea Vasile și nea Liviu. Structurile politico-logistice bine organizate și administrate nu sînt suficiente. Nu te duci la război cu șoferii de camion care circulă pe liniile de aprovizionare, cu bucătarii, electricienii și croitorii. Ai nevoie și de generali, ofițeri, soldați și tancuri. Mecanicii sînt importanți la pit stop dar fără piloți nu se poate.

2015  și 2016 sînt ani decisivi. Acum vor apărea liderii politici care vor conduce partidele și România în următoarele decenii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.