Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta încearcă o Operațiune de imagine spectaculoasă

revista presei

Evenimentul Zilei:

Prin  scuzele cerute celor care s-au simțit jigniți de vorbele sale, Victor Ponta ne propune o imagine radical schimbată față de cea cu care ne-a obișnuit în ultimii doi ani: Cea de Miel care-și cere scuze lupului că n-are carnea atît de fragedă cum și-ar dori dinții cumătrului... De ce purcede Victor Ponta la această smerenie care, între noi fie vorba, îi stă rău? Pentru ca el are convingerea  c-a pierdut alegerile din cauza cantității enorme de ură folosită împotriva sa. Așadar, după Victor Ponta, a pierdut, pentru că, prin jignirile aduse în  dreapta și-n stînga, a stîrnit împotriva sa ura în stare să ducă la Revolta spontană la urne. În analizele anterioare ale scrutinului, am invocat în dese rînduri, rolul urii populare în înfrîngerea lui Victor Ponta. Numai că ura nu s-a ivit și mai ales n-a crescut din cauza jignirilor aduse adversarilor, ci din cauza unei prestații de premier timp de doi ani. În sine, jignirile nu stîrnesc ura decît  celor jigniți. Ceilalți rămîn indiferenți. Victor Ponta a stînit ura prin identificarea jignirilor cu una dintre expresiile Ciocoismul său, dar mai ales al Ciocoismului PSD. Prin urmare, pentru a  micșora măcar ura îndreptată asupra sa, Victor Ponta trebuie să schimbe și partidul nu numai prestația sa de pînă acum. E capabil Victor Ponta de această schimbare? După opinia mea, nu. Tot ceea ce a făcut pînă acum ține nu de imagine, ci de realitatea personalității sale. Acum însă, din evitarea televiziunilor agresive, din stăpînirea de a răspunde atacurilor, Victor Ponta încearcă o Operațiune de imagine spectaculoasă. O Operațiune de imagine menită a micșora ura, antipatia față de el și față de PSD prin cultivarea imaginii de modestie, dacă nu chiar de înfrînt care suferă, care e descumpănit. Din acest punct de vedere, atacurile publice ale cuplului Mircea Geoană- Marian Vanghelie, anunțurile solemne ale lui Vasile Blaga că, împreună cu strada, cu Programul politic al lui Mircea Geoană și cu banii lui Marian Vanghelie îi va lua locul lui Victor Ponta, zvonurile cultivate de presă privind iminenta sa debarcare, titlurile care țipă despre destrămarea PSD, despre dispariția PSD, despre prăbușirea lui Victor Ponta, deși nu sunt puse la cale de PSD, joacă un rol crucial în noua campanie a lui Victor Ponta: Cea de creare a imaginii de înfrînt care și șterge lacrimile pe furiș și care, astfel, ne invită să nu-l mai urîm, ci să  ne fie milă de el. O imagine doar. O imagine care, asemenea tuturor imaginilor corespunzătoarea unei regii și nu unei realități, va lăsa locul nu peste mult timp, cînd momentul greu va trece, adevăratului Victor Ponta.

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat postarea de pe blogul fostului premier Adrian Năstase. Acesta a spus despre Aleksandr Dughin că este „foarte interesant, cu idei foarte interesante, care leagă România de spațiul euro-asiatic prin filonul ortodox”.  „Îi recomand domnului Năstase să-l citească pe Gumilev (Nicolai Gumiliev – n.r.) și sunt mulți autori euro-asiatici mult mai interesanți decât Dughin, care este un epigon militarizat, colorat puternic de pulsiunile sovietice și post-sovietice decât de existențialismul ortodox. Sunt în gândirea rusă oameni foarte interesanți. Gumilev este unul dintre acești etnologi care a scris foarte interesant despre sufletul rus, despre identități, chiar în paradigmă rasială. Asta stârnește foarte multe... dar în orice caz, e mult mai interesant decât Dughin”, a spus jurnalistul. „Dughin este etnologul de serviciu al lui Putin, poate să se bucure de simpatia domnului Năstase. Dreptul la a-l simpatiza pe domnul Dughin e necenzurabil”, a completat Emil Hurezeanu.

RFI:

In urmǎ cu aproape o sutǎ de ani, cînd Lenin a luat conducerea  revoluţiei din Rusia, el îi numea pe intelectualii, şi mai ales pe comuniştii occidentali "idioţi utili". De fapt, Lenin voia sǎ spunǎ cǎ aceştia habar nu aveau ce înseamnǎ Rusia, revoluţia, comunismul, dar cǎ era preferabil sǎ fie folosiţi întrucît promovau în Occident o bunǎ imagine a bolşevismului. Intr-un articol publicat în cotidianul Libération, comentatorul de politicǎ externǎ Bernard Guetta vorbeşte acum despre "idioţii utili ai lui Vladimir Putin". Iatǎ cam ce spune jurnalistul şi analistul francez. Vladimir Putin beneficiazǎ în Europa de simpatia şi sprijinul multor formaţiuni de extremǎ dreapta, de grupuri şi partide populiste, naţionaliste, xenofobe şi euro-sceptice sau pur şi simplu anti-europene. Toţi cei care urǎsc Uniunea Europeanǎ (considerînd-o ca o expresie a mondializǎrii), care au nostalgia unor regimuri autoritare, care cred cǎ trebuie revenit la societatea tradiţionalǎ, toţi aceştia deci îl simpatizeazǎ pe Putin. Fascinaţi de el, sau pe aceeaşi lungime de undǎ cu el, sunt şi cei care vǎd în islam un pericol major pentru Europa, precum şi în imigraţie. Vladimir Putin îi mai are de partea sa pe mai toţi cei care cred, ca şi el, cǎ Occidentul este în plinǎ decadenţǎ, cǎ şi-a pierdut sufletul şi valorile, cǎ s-a "pervertit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.