Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, un nou atac la Iohannis pe tema dezbaterilor electorale

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, premierul Victor Ponta, a afirmat miercuri că liberalul Klaus Iohannis, contracandidatul său, prin variantele de confruntări electorale pe care le propune, dă un "vot de blam presei româneşti", precizând că el va fi prezent la toate cele patru dezbateri organizate de televiziunile de ştiri, indiferent dacă preşedintele PNL "are sau nu curajul să apară".

"Variantele de confruntări electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezintă un vot de blam dat presei româneşti. Domnul Iohannis nu doreşte să meargă în sediul televiziunilor şi nu doreşte să fie moderat de jurnalişti. Propunerile pe care le avansează sunt nobile - Universitatea din Timişoara, Palatul Parlamentului - dar la fel de bine pot fi invocate Academia Română, Uniunea Scriitorilor, o unitate militară, un cămin cultural dintr-un sat, un spital, un cămin de bătrâni sau o fabrică. Orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidenţială", a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook.

Ponta îi transmite lui Iohannis că, "tocmai fiindcă nu se poate merge peste tot, se poate accepta că media este acea instituţie globală care poate aduce necesara întâlnire între candidaţii la Preşedinţie în casele fiecărui român - şi din Timişoara şi din Covasna şi din Bucureşti şi din Suceava... Şi universitar şi miner şi student şi pensionar".

În opinia premierului, cele patru televiziuni de ştiri, ale căror invitaţii le-a acceptat deja, acoperă un public divers şi au jurnalişti capabili să modereze o confruntare prezidenţială "în mod profesionist".

"Îl rog pe domnul Iohannis să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, să nu mai caute, la fel ca Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Îl rog aşadar să participe, începând cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitaţi de televiziuni. Îl anunţ din nou ca eu voi fi acolo începând cu ora cu 20,00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară", a punctat Ponta.

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a susţinut marţi că formatul propus de contracandidatul său, Victor Ponta, pentru dezbateri este inadmisibil şi i-a cerut acestuia să mandateze echipa care să negocieze cu staff-ul său condiţiile de desfăşurare a unei confruntări electorale reale, pe un teren neutru şi cu teme propuse de jurnalişti.

"Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta şi-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii şi temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil într-o democraţie consolidată. Nu poate decide un singur candidat detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor", a transmis Iohannis, printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.