DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Poşta Română investește 22 de milioane de euro în centrul de tranzit București Nord și în cel de la Cluj-Napoca

www.radiocluj.ro
Poșta Română

Poşta Română a anunţat miercuri că a semnat caietele de sarcini pentru construirea centrului de tranzit Bucureşti-Nord şi dotarea centrului Cluj-Napoca, investiţie totală de 22 milioane de euro. Din momentul în care procedurile vor fi atribuite, linia de sortare automatizată de la Cluj va fi gata în aproximativ un an, iar centrul de la Bucureşti în maximum doi ani, informează News.ro.

"Managementul Companiei Naţionale Poşta Română a semnat noile caiete de sarcini necesare procedurilor internaţionale de achiziţie, realizate în urma consultării publice pentru proiectarea, construcţia şi dotarea Centrului de Tranzit Bucureşti-Nord şi dotarea Centrului de Tranzit Cluj-Napoca. Astăzi, la sediul companiei, s-au semnat caietele de sarcini pentru proiectarea, construcţia şi dotarea CRTz Bucureşti-Nord şi dotarea CRTz Cluj-Napoca, centre de tranzit cu investiţie totală de 22 milioane de euro", informează compania.

Aceste caiete de sarcini fac parte din documentaţia care va fi transmisă Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru publicarea în Jurnalul European al achiziţiilor publice (JUE) şi în Sistemul Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor (SICAP) în vederea selecţionării celor mai bune oferte tehnico-economice pentru realizarea celor două obiective.

"Este un pas istoric pentru transformarea radicală a companiei. Pentru prima dată, demersurile de a moderniza şi automatiza procesele logistice la nivelul companiei, prin reforma şi transformarea digitală a fluxurilor operaţionale de poştă şi curierat, capătă contur şi devin proiecte clare, realiste şi realizabile. Am supus dezbaterii publice aceste proiecte strategice pentru a intra într-un dialog constructiv, atât cu reprezentanţi ai companiilor româneşti, cât şi internaţionale, care au capacitatea de a furniza cele mai bune soluţii pentru a fi optimizate în cadrul Poştei Române. Suntem în grafic, conform calendarului stabilit, şi sunt încrezător că, din momentul în care procedurile vor fi atribuite, vom avea linia de sortare automatizată de la Cluj în aproximativ un an, iar centrul de la Bucureşti în maximum doi ani", spune Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

Prin aceste investiţii, prin implementarea de noi tehnologii în cadrul proceselor companiei, se urmăreşte creşterea gradului de realizare a distribuirilor, procesarea unui număr mai mare de trimiteri, scrisori, colete, scurtarea timpilor de livrare şi, implicit, creşterea veniturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.