DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Povestea unor romani care ne fac cinste in Spania

Vacanta Culinara
Spania - Gazpacho ciorba

Mihaela și Cristian Baetica sunt un cuplu de români care au descoperit churros și porra în Spania și, deși este un produs care nu se consumă în țara lor, au făcut din arta churrería modul lor de viață.

Primul loc de muncă la care Mihaela s-a alăturat când a ajuns în Spania din România natală, în 2005, se afla într-o churrería din capitala Guadalajara, unde o rudă de-a ei, cumnatul ei, lucra deja și, deși nu avea grijă de bucătărie, da a luat notă bună de modul în care au fost făcute atât churros, cât și urale.
Tot acolo, și-a întâlnit soțul, Cristian Baetica. Churrería li s-a alăturat și ei și-au dedicat viața profesională din 2008, anul în care au decis să își deschidă propria afacere în Pastrana, un oraș în care își au și reședința. Acolo și-au păstrat unitatea deschisă până când, în 2015, criza economică a luat-o. Trebuiau să se închidă.
Departe de a renunța, au schimbat afacerea și au pariat pe vânzătorii ambulanți. Din acel moment, își distribuiau delicatese la petreceri, evenimente sau târguri, făcând tururi prin orașele provinciei. Churros-urile și bastoanele pe care le pregătesc erau de o asemenea calitate, încât proprietarul locului în care s-au stabilit în septembrie 2019, în Albalate de Zorita, a decis să le ofere un spațiu pentru a se stabili în oraș, cu convingerea că Albalateños ar face profitabilă o afacere care, până atunci, nu exista în localitate. Continuarea povestii o gasiti aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.