Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pr. Gheorghe Holbea: 'Credinţa ne este sprijin în tot ceea ce facem. Ea ne fereşte pe noi de rătăcire'

basilica.ro
Parintele Gheorghe Holbea

Credinţa a fost tema centrală a cuvântului rostit duminică de Părintele Gheorghe Holbea în biserica „Precupeţii Noi” din Capitală.

„Credinţa ne este sprijin în tot ceea ce facem şi în acelaşi timp ne permite ca în toate împrejurările să mergem pe calea cea dreaptă. Ea ne fereşte pe noi de rătăcire”, a afirmat clericul, conform basilica.ro.

El a mai explicat: „Uneori, pentru noi, credinţa în Dumnezeu înseamnă o credinţă în care viaţa noastră să fie ameliorată, în care sănătatea noastră şi toţi cei dragi ai noştri să aibă succes, dar din păcate în credinţa noastră a multora dintre noi lipseşte tocmai dimensiunea esenţială a veşniciei, cea cu care de altfel se încheie simbolul de credinţă atunci când spunem Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie”.

„Omul smerit lasă loc lucrării lui Dumnezeu în viaţa sa. De fapt aceasta este cea mai mare înţelepciune. Credinţa aceasta înseamnă mai întâi de toate un liber consimţământ al omului pentru lucrarea lui Dumnezeu. În momentul în care noi trecem şi prin încercări şi suferinţe, dar spunem Facă-Se voia Ta, atunci fiinţa noastră este călăuzită dumnezeieşte”.

„Prin credinţă, omul află dimensiunea duhovnicească a fiinţei sale. Prin credinţă, omul înţelege adevăratul sens al existenţei sale. Scapă de amăgire şi de tot felul de rătăciri iscate de necunoaşterea adevăratei sale vieţi, de absurditatea lumii fantasmagorice în care astfel este silit să trăiască, de neliniştea care îi mistuie fiinţa de deznădejdea pricinuită de el”.

„A te aşeza în credinţă înseamnă a te deschide spre Împărăţia veşnică, a simţi fiorul vieţii cele veşnice pe care fiecare dintre noi trebuie să-l căutăm şi să-l aşteptăm”.

„Să-L rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să ne dăruiască şi nouă acest mare dar al credinţei ca să auzim de la El aşa cum a auzit femeia care s-a vindecat de curgerea sângelui de 12 ani Îndrăzneşte fiică sau fiule, credinţa ta te-a mântuit. Mergi în pace sau Nu te teme, crede numai”, a îndemnat el în încheierea cuvântului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.