Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prahova: Anchetă în cazul unui bebeluș care a fost incinerat la câteva ore după naștere

zuonline.ch
spital semn indicator

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, județul Prahova, și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul unui bebeluș născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naștere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei, scrie Mediafax.

Managerul Spitalului Câmpina, Călin Tiu, a declarat, sâmbătă, că a luat decizia să anunțe organele de anchetă și să facă verificări interne după ce s-au ridicat mai multe semne de întrebare în cazul unui bebeluș născut prematur de o tânără de 20 de ani, căreia i s-a spus că a născut un copil mort.

„Am avut o suspiciune de procedură medicală defectuoasă și am sesizat Parchetul. Și noi facem o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Tiu.

Surse medicale au precizat că tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Brebu, a fost internată în timpul zilei și a născut în timpul nopții, prematur, pe cale naturală, în cursul săptămânii trecute, un copilul care cântărea 500 de grame. Medicul i-ar fi spus tinerei că nou-născutul este mort, iar la câteva ore bebelușul a fost incinerat, după ce mama și-a dat acordul.

Citește și: 166 de deținuți încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat la referendumul pentru modificarea Constituției

Anchetele desfășurate urmează să stabilească dacă bebelușul s-a născut viu și a murit după naștere sau dacă s-a născut mort. Primele rezultate ale verificărilor arată, totuși, că bebelușul era mort în momentul incinerării.

Procedurile legale arată că directorul spitalului și conducerea secției ar fi trebuit să-și dea și ei acordul pentru incinerare, lucru care nu s-a întâmplat.

Medicul care s-a ocupat de tânără a declarat, în fața conducerii spitalului, că nu a greșit, spun sursele medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.