Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Coastă confirmă prăpădul din Tunisia: zeci de migranți au murit sau au fost dați dispăruți după scufundarea unei nave

migranti nava

Cel puțin 12 migranți africani au murit și alți 10 sunt dați dispăruți după ce patru ambarcațiuni cu 120 de migranți s-au scufundat în largul Tunisiei în timp ce încercau să traverseze Mediterana spre Italia, a declarat un oficial de securitate pentru Reuters. Ali Aayari, locotenent-colonel în cadrul Gărzii de Coastă tunisiene, a adăugat că 98 de migranți au fost salvați. Litoralul din Sfax a devenit un punct de plecare important pentru persoanele care fug de conflictele și sărăcia din Africa și Orientul Mijlociu și care caută o viață mai bună în Europa, scrie Mediafax.

Citește și: Un vas care transporta o mie de tone de combustibil s-a scufundat: omenirea, la un pas de dezastru ecologic

Ministerul de Interne a declarat în această săptămână că a arestat anul trecut peste 20.000 de migranți în largul coastelor sale. Cel puțin 15.000 au ajuns pe coasta Italiei în 2021. În ultimele luni, zeci de persoane s-au înecat în largul coastelor tunisiene, odată cu creșterea frecvenței tentativelor de traversare dinspre Tunisia și Libia spre Italia. Sute de mii de persoane au făcut periculoasa traversare a Mediteranei în ultimii ani. Cifrele Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) au arătat că peste 123.000 de migranți au ajuns în Italia în 2021, comparativ cu peste 95.000 în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.