Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei pentru afaceri europene Angel Tîlvăr: 'Factorii de decizie din regiunea Dunării sunt din ce în ce mai conștienți de importanța cooperării'

camera deputatilor
angel tilvar

Palatul Parlamentului din București a găzduit joi, 21 martie 2019, cea de-a 6-a Conferinţă a Parlamentarilor din Regiunea Dunării, eveniment organizat în marja deținerii președinției SUERD de către România, anul acesta.

Citește și: Ancheta privind creditele românilor: Scopul introducerii ROBOR a fost DETURNAT / DOCUMENT

Adresându-se participanților în calitate de moderator, deputatul și președintele Comisiei pentru afaceri europene Angel Tîlvăr a subliniat că “țările dunărene pot susține dezvoltarea regională durabilă, doar prin cooperare. Temele propuse pentru dezbatere astăzi nu sunt alese întâmplător, atât cercetarea și inovarea, cât și promovarea culturii și a turismului având un potențial uriaș în dezvoltarea coeziunii teritoriale economice și sociale și în reducerea disparităților între statele participante la SUERD”.

Considerând că strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării este un factor cheie în cooperarea politică din Europa Centrală și de Est, România a contribuit cu o serie de inițiative la strategia Dunării.

“Aproximativ 30% din bazinul Dunării se află pe teritoriul României şi acest lucru ne impune o mare responsabilitate în implementarea strategiei regionale. Geografia este mai puternică decât orice ideologie. Este încurajator să vedem că factorii de decizie, experții și locuitorii din regiunea Dunării sunt din ce în ce mai conștienți de importanța cooperării regionale", a afirmat Angel Tîlvăr, subliniind rolul Dunării în cooperarea dintre țările prin care trece.

Printre vorbitorii principali s-au numărat Veroljub ARSIĆ, vicepreședintele Adunării Naționale a Serbiei, István JAKAB, vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei, și ministrul adjunct al turismului din Bulgaria, Luben Kanchev.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Guvernului, parlamentari, ambasadori şi alţi membri ai corpului diplomatic.

Concluziile reuniunii au fost incluse într-o declaraţie comună, înaintată reprezentanților Croației, țară care va deține Președinția SUERD în 2020 și va organiza cea de-a 7-a ediție a Conferinței parlamentarilor din regiunea Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.