Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei SRI, reacție la acuzațiile lui Ponta la adresa lui Dragnea: 'Pare un război politic'

Inquam Photos / Octav Ganea
manda verestoy

Senatorul Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, reacţionează la acuzaţiile lansate de Victor Ponta în ultimele două zile la adresa lui Liviu Dragnea. Într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, Manda vorbeşte posibila audiere a lui Ponta în Comisie.

Fostul premier afirmă despre preşedintele PSD că şi-a negociat dosarele cu Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, Ponta a declarat joi seara că Dragnea a tăiat un porc în curtea unui sediu SRI, înainte de Crăciun în 2013, alături de Coldea şi Kovesi.

Vezi şi: Victor Ponta îi pârăște pe Kovesi, Coldea și Dragnea: Detalii siropoase de la întâlnirile celor 3, de la tăierea porcului

Claudiu Manda aminteşte că a declarat în urmă cu o săptămână, că se intenţionează chemarea lui Ponta la audieri, însă declaraţia de atunci nu era făcută în contextul ultimelor acuzaţii lansare de fostul premier.

"Orice persoană despre care noi considerăm că are elemente care pot fi aduse în atenția comisiei în ceea ce privește activitatea SRI poate să fie invitată la comisie. Nu am văzut emisiunea (de la B1 TV, în care Ponta a lansat acuzaţiile - n.r.), dar o să mă uit în detaliu pe declarații. Numai că, din titluri, pare un război politic. Dar dacă sunt elemente care țin de activitarea SRI, sigur că putem să invităm persoanele respective", a declarat Manda pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: Liviu Dragnea și Victor Ponta se amenință în direct la TV: meci de zile mari între foștii parteneri

Întrebat dacă a solicitat cineva, oficial sau neoficial, audierea lui Ponta, Claudiu Manda a răspuns: "La noi nu se întâmplă să ne solicite cineva. Nu suntem acolo să ne facă cineva agenda. Eu nu aș vrea să introducem comisia în niște competiții apărute în spațiul public. Noi avem un rol acolo. Rolul nostru este stabilit de parlament. Trebuie să vedem dacă SRI ăși desfășoară activitatea în conformitate cu legea. Nu vine cineva acum în spațiul public și spune că s-a întâlnit X cu Y - și nu fac referire neapărat la subiectul de aseară. Ok, dacă s-a întâlnit X cu Y, care e elementul care poate să intre în atenția comisiei. Am considerat că ne putem sesiza din spațiul public mai degrabă pe elementele clare, persoane care spun că știu despre ilegalități, reale sau nereale, făcute de diverși ofițeri."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.