Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis, de Ziua Armatei: 'Trebuie să ne adaptăm eforturile de apărare a țării și de asigurare a securității naționale'

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Carei, județul Satu Mare, în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei, că, având în vedere schimbările din mediul de securitate regional și global, România trebuie să-și adapteze eforturile de apărare și securitate națională, anunță MEDIAFAX.

"Mediul de securitate regional și global este într-o continuă schimbare, generând riscuri și provocări din ce în ce mai dificil de gestionat. Prin urmare, trebuie să ne adaptăm eforturile de apărare a țării și de asigurare a securității naționale, în strânsă corelare cu evoluțiile la nivel aliat și european. În prezent, țara noastră este un partener credibil și un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu o dinamică accentuată. Avem nevoie de o armată puternică, bine pregătită, care să continue să aibă o contribuție decisivă la promovarea securității și stabilității regionale, precum și la îndeplinirea angajamentelor României în cadrul Alianței Nord-Atlantice și la implementarea Politicii de Apărare și Securitate Comună în Europa, prin participarea la misiuni în beneficiul securității internaționale", a declarat șeful statului.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’ .

Klaus Iohannis a spus că Armata este apreciată și respectată de români, fiind o instituție modernă și profesionistă.

"Celebrăm, aici, la Carei, 75 de ani de la eliberarea de sub ocupație străină a ultimei brazde de pământ românesc. Este o sărbătoare de suflet, o zi specială în care onorăm jertfa de sânge și sacrificiile tuturor eroilor noștri, care de-a lungul timpului au luptat și au contribuit la apărarea ființei naționale și a statului independent, suveran și unitar român. Armata se bucură de apreciere și considerație din partea românilor și este firesc să se întâmple așa, pentru că este o instituție modernă și profesionistă", a transmis președintele.

Klaus Iohannis a afirmat că eforturile politice și diplomatice ale României s-au concretizat prin înființarea, în ultimii patru ani, a structurilor NATO de pe teritoriul țării.

"Am realizat, în ultimii ani, progrese semnificative în context aliat. Regiunea Mării Negre a devenit o temă de importanță strategică pentru NATO și se bucură astăzi de mai multă vizibilitate, inclusiv datorită eforturilor noastre. Am militat permanent pentru ca NATO să acorde o atenție specială acestei regiuni și să aibă o prezență înaintată sporită aici. Anul trecut, la Summitul NATO de la Bruxelles, situația din Regiunea Mării Negre a fost una dintre temele abordate de liderii aliați. Eforturile la nivel politic și diplomatic se reflectă în plan concret militar prin înființarea, în cursul ultimilor patru ani, a structurilor NATO de pe teritoriul României. Mă refer, desigur, la Unitatea NATO de Integrare a Forțelor, Comandamentul Multinațional de Divizie și Brigada Multinațională de la Craiova", a spus acesta.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

La eveniment participă și premierul interimar Viorica Dăncilă, ministrul interimar al Apărării, Gabriel Leș și secretarul general al PSD Mihai Fifor. De asemenea, prezidențiabilul USR-PLUS, Dan Barna, și-a anunțat prezența la ceremonia de vineri de la Carei, județul Satu Mare.

Președintele Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremonia organizată, cu ocazia Zilei Armatei, la Mormântul Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol, București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.