Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului European, David Sassoli: 'Nu au fost prezentate inițiative privind noi negocieri despre Brexit'

New Europe
David Sassoli

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat joi că nu au fost prezentate inițiative referitoare la redeschiderea negocierilor între Marea Britanie și Uniunea Europeană privind Brexit, informează Euronews, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

În cadrul unei întâlniri cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Sassoli a declarat că Blocul comunitar „și-ar dori inițiative de discuție (privind Brexit, n.r.), dar nu există”.

El a adăugat că Marea Britanie nu a propus „nicio alternativă” în ceea ce privește problema graniței cu Irlanda.

Declarația de joi a președintelui Parlamentului European contrazice asigurările date de autoritățile britanice, potrivit cărora s-au înregistrat progrese în negocierile cu Uniunea Europeană.

Sassoli a mai spus că responsabilitatea viitorului Marii Britanii după Brexit aparține doar Londrei. „Dacă se va produce o ieșire fără Acord, va fi întreaga responsabilitate a Marii Britanii”, a spus el.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Președintele Parlamentului European a dat, totuși, de înțeles că Uniunea Europeană este dispusă să prelungească data-limită pentru ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar. „O ieșire ordonată a Marii Britanii este scopul nostru, asta ne dorim”, a spus el. „Acordul negociat anterior este cel mai bun posibil din punctul nostru de vedere, întrucât protejează drepturile și stilul de viață al cetățenilor britanici și europeni”, a mai adăugat acesta, făcând referire la Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu oficialii de la Bruxelles.

Oficialul european a mai adăugat că Uniunea Europeană este deschisă la propunerile care ar putea veni din partea Londrei. „Vor fi dezbătute. Toate. Însă doar dacă respectă principiile Uniunii Europene”, a spus el.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.