Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PER a analizat preocupările lui Victor Ponta penteru servicii secrete: 'Nu par a fi de ieri, de azi...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, susține că fostul premier al României și lider al Pro România, Victor Ponta, este un politician protejat. „Norocul de a nu avea un dosar penal într-un spectacol public al cătușelor, nu îl face pe Victor Ponta un naiv ori un politician care abundă de corectitudine”, menționează Dănuț Pop, care face o analiză a relațiilor din politică pe care Victor Ponta le are.

Citește și: 'Iepurașii' din PSD la prezidențiale

„Statul paralel din spatele lui Ponta. În decembrie 2012, la doar câteva zile după câştigarea alegerilor parlamentare de către USL şi instalarea Guvernului, prima grijă a premierului Victor Ponta a fost transferul numirii şefului DGIPI de la ministrul de Interne în atribuțiile prim- ministrului. Preocupările particulare ale lui Ponta pentru Servicii nu par a fi de ieri, de azi și nici de când Traian Băsescu l-a deconspirat afirmând că este agent SIE.

Evoluția profesională a fostului premier este mai mult decât interesantă. Inconsecvențele tupeiste din ultimii ani nu mai pot fi puse pe seama conjuncturilor sau a nenorocului, la fel de bine cum nici norocul de a nu avea un dosar penal într-un spectacol public al cătușelor, nu îl face pe Victor Ponta un naiv ori un politician care abundă de corectitudine, ci ne arată că VVP este un politician protejat. Oamenii care au principii, nu sunt inconsecvenți, iar Ponta este departe de a fi un astfel de om. Pare că a fost pregătit să mintă, deoarece la asta se pricepe cel mai bine. Mizează mai mult pe voce, stand mai prost cu talentul, pentru că da, nu se poate menționa clar o reușită a acestui personaj.

Ponta nu a reușit, ca șef al Corpului de Control, să-și treacă în mapa profesională demascarea și stoparea ori renegocierea nici măcar a unuia din contractele păguboase ale statului cu Bechtel, Petrom sau Hidroelectrica. De asemenea, sunt interesante de urmărit legăturile avocatului VP și inclusiv ale omului de afaceri VP, ori evoluția afacerilor din familia Ponta. Inevitabil, numele fostului premier este legat de persoane cunoscute/ influente din politica dâmbovițeană, care au/ au avut probleme cu legea. Tender, Hrebenciuc, Șova, Năstase, Cocoș, Udrea sunt doar câteva nume cu care Victor Ponta s-a intersectat, fie ca avocat, subaltern ori Prim-Ministru al României.

În calitatea sa de procuror "reputat", printre câteva cazuri fără miză, se pot menționa doar două importante, respectiv afacerea Megapower și instrumentarea unui dosar al controversatului multimilionar penal, israelianul Elan Schwarzenberg, dosare dezbătute în presă pentru felul în care au fost finalizate. Apoi, modul dubios prin care Ponta și-a pregătit ploile pentru a fi în fruntea guvernului USL, prin vizita sa la Washington, alături de Corlățean și Dobrițoiu, cei ce aveau să fie miniștrii de externe și apărare ai României din Guvernul Ponta, episod posibil " în urma sforilor trase de mai bine de un an cu ajutorul contactelor israeliene, mai ales al lui Colette Avital" conform presei vremii. Victor Ponta se mândrește cu cei doi nași, parte din familia sa, generalul Gabi Oprea și celebrul George Maior, ultimul scăpându-l, probabil, de la multe belele.

Altfel, trebuie să fii o slugă bună ca să te bucuri de asemenea privilegii în viață, fără ca tu să ai vreun merit, pe lângă excelenta calitate de a fi obedient. Dar, până se termină campania, Victor Ponta ar trebui să răspundă la întrebările lui Valer Marian din 2013, care fac referire la activitatea profesională”, a declarat președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.