Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat autosuspendarea FIDESZ din PPE: 'S-a ajuns la un compromis în PPE'

http://ziuadecj.realitatea.net
Kelemen Hunor - Viktor Orban

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că FIDESZ s-a autosuspendat din PPE, o comisie urmând să ia o decizie în acest sens până la sfârșitul anului, când va avea loc la Zagreb Congresul Partidului Popular European.

Citește și:  Președintele României participă, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European, unde se discută despre dezinformarea în contextul alegerilor europarlamentare

„S-a ajuns la un compromis în PPE în cazul FIDESZ, după ce s-a propus excluderea partidului, ceea ce ar fi dus la o ruptură în PPE. FIDESZ a luat decizia de a se suspenda. O comisie formată din trei persoane, condusă de Herman Van Rompuy (fost președinte al Consiliului European – n.a.) va analiza situația și este așteptată o decizie până la sfârșitul anului, când va avea loc la Zagreb Congresul PPE. Eu sper ca FIDESZ să nu fie exclus din PPE și nici să nu fie suspendat pentru că nu ar fie bine pentru PPE. Până atunci trebuie să ne concentrăm pe alegerile europarlamentare, astfel încât PPE să le câștige”, a spus Kelemen, informează Mediafax.

Potrivit MTI, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că FIDESZ a decis în mod unilateral să își suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE).

„Nu putem fi excluși sau suspendați - am câștigat patru runde de alegeri, am fost aleși de către cetățenii Ungariei", a spus Orban.

Potrivit acestuiam, FIDESZ a obținut 47, 56, respectiv 52 de procente la ultimele trei alegeri pentru Parlamentul European. "Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica și va pleca", a declarat premierul ungar.

FIDESZ a decis să își suspende exercitarea drepturilor "atât timp cât cei trei înțelepți își termină raportul, după care vom avea din nou discuții cu PPE", a spus Orban.

Președintele PPE, Joseph Daul, declara că Partidul Popular European a decis, miercuri seară, suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, condusă de premierul Viktor Orban, anunță

Se va înființa un comitet condus de fostul președinte al Consiliului European Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept și a valorilor PPE în Ungaria și va prezenta un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.