Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Predoiu, dezvăluiri INCENDIARE: Când deschideai subiectul SIPA, în CSM săreau geamurile din balamale

catalin predoiu
Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu susţine într-un interviu pentru ziare.com că Raportul comisiei de inventariere a arhivei SIPA numită de către predecesorul său Tudor Chiuariu a fost o dare de seamă, care nu a descris nimic pe fondul lucrurilor. Acesta a explicat ca în mandatul său, între 2008 și 2012, în arhiva SIPA nu a intrat absolut nimeni și nu au existat incidente de securitate. De asemenea, acesta a dezvăluit cine se temea de arhiva SIPA, de ce sensibilitatea era maximă, dar și faptul că nicio instituție din sistemul de securitate națională nu a dorit să preia documentele.

„Daca cineva îşi imaginează că acel raport conţinea date despre dosarele din arhiva SIPA, se înşeală. Raportul descrie activitatea membrilor comisiei, ce au făcut, cum au procedat. Şi nici nu putea fi altfel cât timp inventarierea nici măcar nu s-a finalizat. Un exemplar a rămas la biroul Documente Secrete de la minister şi unul l-am trimis la secretariatul CSAT”, a spus Predoiu.

Mircea Badea intervine într-un scandal uriaș: 'Va urma NENOROCIRE pentru anticorupții corupți'


“Când deschideai subiectul acesta (arhiva SIPA-n.r.) în CSM săreau geamurile din balamale. Lăsând gluma la o parte, nervozitatea asta maximă era pe undeva de înţeles. În mod tradiţional, raporturile dintre ministru şi sistemul judicar erau ca între şoarece şi pisică încă de vremea dnei Stănoiu. De fapt, cine vrea să evalueze complet acest subiect, acolo trebuie să ajungă pentru că pe vremea aceea situaţia ministrului era specială. În plin guvern Năstase, dna Stănoiu avea un serviciu de informaţii activ, SIPA, nu doar o simplă arhiva, plus Inspecţia judiciară şi cariera magistratului care din 2004 au trecut la CSM”, a continuat Predoiu, întrebat dacă CSM se temea de arhiva SIPA.

Despre folosirea informaţiilor din arhivă pentru şatajarea magistraţilor fostl ministru al Justiţiei a spus: “Bârfe au existat pe holurile ministerului, în presă, dar categoric nu am avut nicio informaţie despre vreun şantaj comis în vederea obţinerii vreunei hotărâri”.

“Eu aş semnala un risc despre care nu discută nimeni. Când SIPA a fost desfiinţat nişte oameni au plecat de acolo? Cu ce informaţii au plecat, unde s-au dus? Poate în alte instituţii din zona securităţii naţionale, dar poate în mediul privat, poate în afara ţării. Nu a existat un plan de risc management. Şi de asta vă spun că problema excede pălaria unui ministru, fie el si de justiţie”, a mai afirmat Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.