Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectul de Bacău se arată îngrijorat de faptul că în unele școli nu se organizează ore remediale

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Prefectul județul Bacău, Leonard Bulai, susține că decizia de a nu organiza ore remediale în unele școli este „îngrijorătoare”. „Rezultatele simulărilor care au avut loc ar trebui să ne dea de gândit”, a spus prefectul, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bacău, legislația prevede posibilitatea organizării orelor remediale în perioada 12-29 aprilie, în localitățile unde rata de infectare este până la pragul de 6/1000 locuitori.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Bacău, 30 de unități din mediul urban și 79 din mediul rural au decis să organizeze astfel de ore remediale.

„Mi se pare îngrijorătoare decizia de a nu organiza astfel de ore remediale, în condițiile în care nu toți elevii din județul Bacău au avut acces la cursuri în aceste luni. Pe de altă parte, accentuez nevoia, obligația de a-i informa pe părinți de această posibilitate. Am constatat și din mesajele primite că acest lucru nu s-a făcut suficient. Rezultatele simulărilor care au avut loc ar trebui să ne dea de gândit și să acționăm în perioada care a mai rămas până la organizarea examenelor naționale de absolvire a claselor a VIII-a și a XII-a”, a declarat prefectul Leonard Bulai.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Prefectul a anunțat că va discuta cu directorii unităților de învățământ și cu conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Bacău astfel încât pe 12 aprilie numărul școlilor care vor veni în sprijinul elevilor să crească.

De asemenea, Prefectuira Bacău a anunțat că doar 25 de unități de învățământ care au și nivel preșcolar, din municipiul Bacău, vor ține cursurile, 3 în Slănic Moldova, 4 în Târgu Ocna. În mediul rural, vor susține activități în perioada vacanței 2 unități deschise la Dofteana, 2 la Gârleni, 1 la Ghimeș, 7 la Livezi, 3 la Mărgineni, 3 la Nicolae Bălcescu și 4 la Pârjol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.