Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Arad reclamă numărul foarte mare de concedii medicale în instituţiile publice

Monitorul de Cluj
concediu medical

Prefectura Arad a atras atenţia, luni, că numărul concediilor medicale eliberate în ultimele zile pentru angajaţi din instituţii publice este "foarte mare" şi există pericolul blocării activităţii, cerându-le medicilor o atenţie mai mare când emit aceste documente.

Prefectura Arad arată, într-un comunicat de presă, că împreună cu Direcţia de Sănătate Publică le solicită medicilor specialişti şi medicilor de familie din Arad "să aloce o atenţie deosebită cererilor de eliberare a certificatelor de concediu medical venite din partea persoanelor aflate în evidenţa acestora din punctul de vedere al motivelor medicale invocate de pacienţi, respectiv evidenţiate în scris de către medici în certificatele eliberate", potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

"Atragem atenţia asupra faptului că certificatul de concediu medical este un document medico-legal, iar Direcţia de Sănătate Publică are competenţa să verifice condiţiile de eliberare. Apreciem contribuţia tuturor medicilor specialişti şi medicilor de familie din Arad în eforturile deosebite de a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2, însă arătăm că numărul certificatelor de concediu medical eliberate în ultimele zile este unul foarte mare, existând riscul de a bloca activitatea unor instituţii publice din judeţul Arad fără a exista o justificare din punct de vedere medical sau epidemiologic", transmite Prefectura.

Instituţia nu a menţionat care este numărul de concedii medicale eliberate în ultima vreme, precizând, pentru AGERPRES, că este în lucru centralizarea acestor date.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.