Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prefectura Constanța a schimbat scenariile de funcționare pentru 16 școli: Restaurantele au fost închise în două localități

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Comitetul pentru Situații de Urgență Constanța a decis marți schimbarea scenariilor de funcționare pentru 16 școli, dintre care 5 au intrat, total sau parțial, în scenariul roșu după apariția unor cazuri de Covid. De asemenea, restaurantele vor fi închise de miercuri în Limanu și Fântânele, potrivit Mediafax

Potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, trec din scenariul 2 în scenariul 3, până în 12 octombrie, Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri Covid-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev), Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri Covid-19 în rândul elevilor, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz Covid-19 la un elev, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz tot la un elev. Aceeași măsură se va aplica, dar până în 9 octombrie, pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz Covid-19 la un elev.

Citește și:Topul bogaților din Rusia s-a schimbat: cine este multimiliardarul care domină în țara lui Vladimir Putin

De asemenea, CJSU a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2, până în 12 octombrie, a următoarelor școli: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

De miercuri, Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece din scenariul 3 în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariu 2 în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”, se arată în decizia CJSU Constanța.

De asemenea, autoritățile au stabilit închiderea, începând de miercuri, a restaurantelor și cafenelelor care funcționează în interior, dar și a sălilor de jocuri de noroc din localitățile Limanu și Fântânele. În aceste două comune sunt interzise și activitățile culturale.

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii ratei incidenței cumulate a cazurilor Covid-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.