Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prejudiciu de 10 milioane de euro! DNA a trimis în judecată mai multe persoane la 10 ani de la fapte

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA

Cinci persoane şi o societate comercială au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 10 milioane de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, vineri, că procurorii anticorupţie constănţeni au trimis în judecată, în stare de libertate, şase inculpaţi (printre care şi o societate comercială), pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor, comise în formă continuată.

“În perioada 2010 - 2012, cei cinci inculpaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale (printre care şi SC Remat Industri Colection SRL, trimisă în judecată în prezenta cauză) nu ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le administrau operaţiuni comerciale privind livrări şi achiziţii de deşeuri feroase, precum şi veniturile obţinute din relaţiile cu 180 de societăţi. Acţionând în această manieră, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale (impozit pe profit şi TVA), inculpaţii ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 42.596.222 lei (aproximativ 10 milioane euro la cursul din acea perioadă)”, a transmis DNA.

În aceeaşi perioadă, patru dintre cele cinci persoane, în baza unor documente (borderouri de achiziţii fier vechi de la persoane fizice), întocmite fictiv, ar fi retras din conturile bancare ale societăţilor pe care le reprezentau suma totală de 194.571.469 lei, despre care cunoşteau că provine din evaziune fiscală.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Procurorii au dispus în cauză măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.