Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premier League va introduce tehnologia de detectare a ofsaidului semi-automat

Pinterest.com
premier league

Premier League, organizatorul campionatului englez de fotbal, va introduce din sezonul viitor tehnologia de detectare a ofsaidului semi-automat în speranţa de a reduce timpii necesari pentru decizii în arbitrajul video (VAR), informează AFP, potrivit Agerpres.

Reuniţi joi, acţionarii, respectiv cluburile din prima ligă, au acceptat în unanimitate să introducă sistemul, care ar trebui să reducă la 30 de secunde durata medie a unei verificări de ofsaid de către VAR.

"Tehnologia va permite o plasare mai rapidă şi coerentă a liniei virtuale de ofsaid, bazată pe urmărirea vizuală a jucătorilor, şi va produce grafice de difuzare de înaltă calitate pentru a îmbunătăţi experienţa suporterilor pe stadion şi la transmisiile TV", a anunţat un comunicat al Premier League.

Această tehnologie a ofsaidului semi-automat a fost utilizată de FIFA la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, după o serie de teste, în special la Mondialul cluburilor.

Ea este, de asemenea, utilizată în Liga Campionilor şi în Serie A. Arbitrii vor trebui să se pronunţe asupra unor elemente subiective, precum problema de a şti dacă un jucător în poziţia de ofsaid interferează cu jocul.

Premier League nu a dezvăluit numele partenerului tehnologic cu care va colabora şi a afirmat că niciun contract nu a fost încă semnat.

Premier League intenţionează să introducă acest sistem după una din pauzele internaţionale din septembrie, octombrie sau noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.