Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ - De frica unei recesiuni profunde, Marea Britanie s-a împrumutat la dobânzi negative

economictimes.com
economie

Marea Britanie s-a împrumutat în premieră la dobânzi negative, miercuri, pe fondul temerilor în creştere legate de declanşarea unei recesiuni profunde şi a aşteptărilor investitorilor pentru noi achiziţii de obligaţiuni de către băncile centrale, transmite Reuters, conform news.ro.

În cadrul unei licitaţii care a avut loc miercuri, Biroul pentru Managementul Datoriilor a anunţat că a vândut obligaţiuni pe termen de trei ani în valoare de 3,8 miliarde de lire sterline (4,66 miliarde de dolari), cu un randament negativ de 0,003%.

Rareș Bogdan, critici dure la adresa PSD și USR: 'PNL va fi condamnat să guverneze în următorii ani'

Acest lucru înseamnă că guvernul britanic este practic plătit să se împrumute. Investitorii vor primi ceva mai puţin decât au plătit, dacă vor păstra obligaţiunilr pân la maturitate, atât de mare este cererea pentru protejarea banilor prin intermediul plasamentelor în obligaţiuni.

În acest fel, Marea Britanie s-a alăturat Germaniei, Japoniei şi altor câteva ţări europene care vând obligaţiuni guvernamentale cu randamente negative.

În luna martie, Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară la un minim record de 0,1% şi a lansat achiziţii suplimentare de obligaţiuni, de 200 de miliarde de lire (245,49 miliarde dolari), majoritatea obligaţiuni de stat, în cadrul programului său de relaxare cantitativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.