Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în administrația publică: Primărie de comună desființează casieria; taxele și impozitele se vor încasa doar electronic

libertatea.ro
ciugud

Primăria comunei Ciugud este prima administraţie din mediul rural din România care desfiinţează casieria şi va încasa toate taxele şi impozite locale doar electronic, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres. Măsura este o premieră pentru mediul rural din România.

„Denumită 'O primărie fără casierie', iniţiativa are ca scop eficientizarea actului administrativ şi îmbunătăţirea serviciilor publice oferite de administraţia locală ciugudenilor", se menţionează în comunicat.

Ghişeul de casierie al primăriei a fost dezactivat vineri, urmând ca spaţiul să fie reamenajat astfel încât să permită interacţiunea directă cu cetăţenii, fără bariere fizice.

De câţiva ani, Primăria Ciugud oferea deja cetăţenilor, în locul clasicei casierii, patru soluţii smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la sediul administraţiei locale.

Localnicii pot astfel folosi staţiile electronice de plată, care sunt amplasate în satele comunei, o aplicaţie de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluţie de plată prin platforma de servicii digitalizate a primăriei (Global Pay) sau pot plăti prin platforma naţională ghişeul.ro.

În urmă cu trei ani, în Ciugud a fost deschisă prima şcoală smart din mediul rural din România.

Comuna este şi o campioană la atragere fondurilor europene, având proiecte în valoare de aproape 40 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie de circa 12.000 de euro/cap de locuitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.