Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul israelian acuză Iranul că a dezvoltat şi apoi a distrus un sit nuclear

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat luni Iranul, duşmanul înveterat al Israelului, că a construit şi apoi a distrus un sit menit să fabrice arme nucleare, sit până acum necunoscut, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Cu hărţi şi programul de prezentare Powerpoint în sprijin, Netanyahu a făcut aceste afirmaţii în faţa presei la Ierusalim, cu o săptămână înainte de alegerile legislative cruciale pentru supravieţuirea politică a premierului.

"Astăzi, dezvăluim că Iranul avea un alt sit nuclear secret", a declarat de o manieră teatrală şeful guvernului israelian, afirmând că această dezvăluire se bazează pe documente originale iraniene, obţinute, potrivit lui, anul trecut de Israel.

Israelul acuză de mai mulţi ani Iranul că vrea să fabrice arme nucleare, în pofida dezminţirilor repetate ale Teheranului.

Citește și: USR-PLUS vrea să provoace un dezastru pentru Guvernul Dăncilă! Lovitura pregătită

În 2018, Netanyahu a afirmat deja că Israelul dispune de "dovezi concludente" privind un plan secret pe care Iranul l-ar putea activa în orice moment pentru a se dota cu bomba nucleară. El declarat atunci când se bazează pe "copiile exacte" a zeci de mii de documente originale iraniene obţinute cu preţul unei "formidabile reuşite în domeniul informaţiilor".

Luni, Netanyahu a susţinut că aceleaşi "arhive" iraniene au dezvăluit identitatea unui alt sit strategic, la sud de Ispahan, oraş din centrul Iranului.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

"În acest sit, Iranul a desfăşurat experienţe pentru a dezvolta arme nucleare (...), însă atunci când a realizat că noi am descoperit acest sit, iată ce au făcut ei: l-au distrus, pur şi simplu l-au şters de pe hartă", a adăugat Netanyahu.

El a lansat la adresa Iranului: "Israelul ştie ce faceţi, Israelul ştie când faceţi şi Israelul ştie unde faceţi".

Premierul israelian se opune vehement acordului asupra programului nuclear iranian din care s-a retras administraţia americană a lui Donald Trump, aliat apropiat al lui Netanyahu.

În prezent, el se află pe ultima sută de metri a unei campanii electorale puternic disputate, pentru a se putea menţine în fruntea guvernului după alegerile din 17 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.