Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern revine la serviciu după concediul de maternitate

wikipedia.org
jacinda ardern

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a revenit joi la serviciu, la şase săptămâni după ce a devenit, în luna iunie, cea de a doua şefă de guvern din lume care a născut în timpul mandatului, relatează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Politiciana în vârstă de 38 de ani a decis să lucreze la domiciliul său din Auckland până în acest weekend, înainte de a reveni în capitala Wellington. 

Într-un mesaj postat pe Facebook weekendul trecut, ea a precizat că familia ei este "foarte, foarte bine". 

"Viaţa va fi, evident, puţin diferită", a adăugat ea legănând-o pe fiica ei, Neve, născută la 21 iunie. 

Partenerul ei Clarke Gayford, de 40 de ani, care prezintă o emisiune de televiziune despre pescuit, a decis să-şi ia concediu parental pentru a se ocupa de primul lor copil. 

Jacinda Ardern calcă astfel pe urmele pakistanezei Benazir Bhutto, care a născut în ianuarie 1990 în timp ce era la putere. Ea şi-a început mandatul în octombrie 2017, la doar câteva luni după ce a preluat conducerea partidului laburist.

Citește și: Mike Pence salută revenirea în ţară a rămăşiţelor pământeşti a 55 de militari americani, ucişi în războiul din Coreea

Ea a beneficiat de un impresionant val de simpatie numit "Jacinda-mania" de media, care i-a adus, datorită tinereţii ei, comparaţii cu francezul Emmanuel Macron şi canadianul Justin Trudeau. 

Jacinda Ardern a anunţat de dinainte că-şi va lua concediu de maternitate timp de şase săptămâni. Atribuţiile sale au fost exercitate în această perioadă de adjunctul său, Winston Peters. 

În timpul campaniei electorale, Jacinda Arden a refuzat să răspundă întrebărilor legate de intenţiile sale în materie de maternitate. Acest lucru nu ar trebui să aibă consecinţe asupra carierei femeilor, a spus ea. 

După ce a anunţat că e însărcinată, ea a spus că naşterea nu va avea consecinţe asupra capacităţii sale de a-şi îndeplini atribuţiile, declarând: "Sunt însărcinată, nu handicapată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.