Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Orban va avea consultări cu reprezentanţii sectorului cultural independent: s-a stabilit definitivarea unei scheme de ajutor de stat

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a avut o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii sectorului cultural independent, în perspectiva extinderii măsurilor de sprijin destinate operatorilor culturali, context în care s-a stabilit că aceştia vor fi implicaţi activ în procesul de definitivare a unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii, potrivit AGERPRES.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, discuţiile au avut în vedere "continuarea şi îmbunătăţirea aplicării proiectelor finanţate din fonduri naţionale şi europene, precum sprijinul acordat de Guvern proiectelor culturale, granturile de care pot beneficia operatorii culturali organizaţi sub formă de SRL sau PFA pentru capital de lucru şi acordarea, pe parcursul acestui an, a indemnizaţiei de şomaj pentru angajaţii a căror activitate a fost restricţionată din raţiuni de protecţie sanitară".

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

"De asemenea, reprezentanţii sectorului cultural independent vor fi implicaţi activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii. Totodată, vor fi derulate consultările şi cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităţilor din sectorul cultural la măsurile de sprijin", se arată în postare.

Premierul a subliniat că are toată deschiderea pentru continuarea consultărilor în scopul identificării cât mai rapide a soluţiilor pentru susţinerea sectorului cultural, menţionează sursa citată.

La întâlnire au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.