Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Premiul Nobel pentru Pace ar trebui împărţit cu FARC' - fostă ostatică a rebelilor

Fosta ostatică FARC în Columbia, Ingrid Betancourt, crede că Premiul Nobel pentru Pace decernat preşedintelui Juan Manuel Santos ar fi trebuit împărţit cu mişcarea de gherilă, potrivit declaraţiilor sale făcute vineri la canalul francez I-Tele într-un interviu telefonic, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Oamenii care v-au răpit meritau şi ei Nobelul pentru Pace?", a întrebat-o jurnalistul. "Da. Este foarte greu pentru mine să spun da, dar cred că da", a răspuns foarte emoţionată Ingrid Betancourt, care a fost sechestrată de Forţele Armate Revoluţionare din Columbia din 2002 până în 2008.

Citeşte şi: Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a primit Premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri preşedintelui columbian Juan Manuel Santos, pentru contribuţia sa la acordul de pace istoric semnat cu gherila marxistă FARC, dar care a fost respins duminică de populaţie într-un referendum.

"Sunt foarte, foarte, foarte fericită" pentru atribuirea premiului lui Juan Manuel Santos, a adăugat Ingrid Betancourt. "Cred că nu este doar meritat, dar este şi un moment de reflecţie pentru Columbia" pentru "speranţa de pace", a adăugat ea.

Francezii s-au săturat: 'Nu vom putea fi la nesfârşit armata europeană'

Juan Manuel Santos "merită" premiul. "El a luptat practic singur pentru a obţine acest rezultat, el schimbă istoria ţării, dă unei noi generaţii de columbieni posibilitatea de a cunoaşte o ţară diferită. Acesta este un moment imens pentru Columbia", a mai declarat Ingrid Betancourt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.