Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce noul ministru al Sănătății se laudă că a salvat două vieți pentru că a donat sânge, zeci de preoți au făcut același lucru și nu au scris jurnaliștii

preoti donare sange 2

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a făcut un gest rarisim printre politicieni: a mers și a donat sânge! Imediat, pozele cu Mihăilă pe masa de la Centrul de Transfuzii au ajuns în toată presa, însă niciunul dintre colegii săi de partid, de exemplu, nu i-a copiat gestul.

Citește și: FOTO - Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a donat sânge

Ceea ce Mihăilă a făcut în văzul lumii, preoții fac de mai bine de un an de zile. De exemplu, miercuri, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Duării de Jos, 35 preoţi şi credincioşi din cadrul protopopiatului Tecuci, judeţul Galaţi au desfăşurat o nouă acţiune de donare de sânge. În numai un an, preoții din cadrul arhiepiscopiei au donat peste 300 de litri de sânge. La nivelul întregii Biserici Ortodoxe Române, în 2020, cantitatea de sânge donată de preoți a fost de peste

Această activitate organizată în Arhiepiscopia Dunării de Jos se înscrie în Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Voluntarii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor.

Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci, încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Citește și: Știrea despre Biserică pe care nimeni nu o publică: Arhiepiscopia care a donat 242 de litri de sânge

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Apoi, joi, la Constanța, încă 50 de preoți au mers și au donat sânge. Arhiepiscopia Tomisului, prin Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, îndeamnă clerul și credincioșii din eparhie să dea dovadă de solidaritate și iubire creștinească, prin participarea la campania de donare de sânge, căci orice zi de amânare poate costa o viață.

Citește și: Cifrele care arată CE FACE Biserica: Zeci de milioane de euro, mii de litri de sânge, sute de mii de români ajutați

Astfel, ierarhul Tomitan a fost prezent la Centrul regional de transfuzii sanguine din Constanța, unde s-a desfășurat cea de-a doua campanie de donare de sânge din anul acesta, organizată de către Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului și Centrul de transfuzii sanguine Constanța (CRTS Constanța). Peste 50 de preoți au răspuns, astăzi, „Prezent" la chemarea de a dona sânge.

Acțiunea face parte dintr-un șir de donații desfășurate regulat în Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul protocolului de colaborare încheiat în 12 martie 2018 cu CRTS Constanța, care are două obiective majore:

1. Îmbunătățirea răspunsului cetățenilor județului la nevoia tot mai crescândă de sânge și componente sanguine necesare tratamentului transfuzional;

2. Diseminarea informațiilor privind deschiderea centrului de recrutare donatori de celule stem din cadrul CRTS Constanța.

Rugămintea preoților către credincioși este aceea de a sprijini constant, prin donare, eforturile CRTS Constanța de a asigura necesarul de sânge aproapelui aflat în suferință. La rândul său, CRTS Constanța roagă pe donatori să se prezinte la Centru în timpul săptămânii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.