Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Spania scrie despre conditiile de munca ale lucratorilor sezonieri din Germania

Agerpres
muncitori sezonieri
Lucrătorii sezonieri din diferite țări europene care au călătorit în Germania pentru recoltarea sparanghelului au raportat încălcări ale reglementărilor de igienă instituite de guvern pentru a combate răspândirea coronavirusului.
Sindicatele de fermieri și mass-media au raportat numeroase cazuri în care fermele încalcau reglementările privind distanțele de siguranță și furnizarea de măști, săpun și dezinfectant.
După ce Germania și-a închis granițele din cauza pandemiei, Ministerul German al Agriculturii a autorizat în mod excepțional intrarea a până la 80.000 de muncitori de zi în comunitate, ca reacție la plângerile venite de la fermierii care au văzut că culturile lor se pun în pericol.
Cu toate acestea, s-a decretat ca muncitorii de zi să țină 14 zile de carantină, timp în care să poată lucra, dar să nu părăsească ferma, lucru pe care sindicatele și asociațiile îl denunță îi face și mai vulnerabili.
"Nu este prevăzut ce se întâmplă în cazul în care doresc să se întoarcă în țara lor sau să părăsească exploatarea, deoarece condițiile de muncă nu se conformează celor convenite", explică Anna-Katharina Dietrich, de la Centrul de consultanță pentru migrație și bunăvoință din Berlin. Practici de muncă (BEMA). Potrivit plângerii, izolarea și restricționarea mobilității lucrătorilor de zi îngreunează mai mult decât de obicei să solicite salariul care le corespunde sau să solicite respectarea noilor reguli de igienă.
Continuarea analizei, o gasiti aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.