Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa românească este în doliu! O cunoscută jurnalistă a murit

Doliu

Presa românească este în doliu! O cunoscută jurnalistă a murit

Presa românească este din nou în doliu. Tânăra jurnalistă de la malul mării a plecat dintre noi după ce a pierdut lupta cu o boală crâncenă.

În lumea jurnaliștilor din Constanța se simte o profundă tristețe. Sorina Popa, care a fost directorul Direcției de Cultură, Muzeu și Bibliotecă în cadrul Primăriei Cernavodă și care a avut o carieră anterioară ca jurnalistă la TV Neptun, a pierdut lupta cu o boală gravă, fiind diagnosticată cu un neoplasm.

„Discret și simplu sau zgomotos și intens a fost un du-te vino. Vorbim despre Sorina Popa la timpul trecut, perfect simplu, perfect compus și poate imperfect. O poveste de viață citită la vedere, asumată. A venit, a jucat rolul vieții ei și a plecat. Discret… În drum spre cer să îți întinzi în sfârșit aripile. Dumnezeu să te odihnească în pace! Ne luam rămas bun de la Sorina, trupul neînsuflețit va fi așezat, azi, 11 octombrie, în biserica Sf Constantin și Elena, începând cu orele 15. O vom conduce pe ultimul drum mâine (12.10.2023), orele 13″, conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook Alpha Media.

Și Adriana Câmpeanu, președintele OFL Județul Constanța, a transmis un mesaj de condoleanțe după trecerea în neființă a Sorinei Popa.

Înmormântarea va avea loc joi, 12 octombrie, la ora 13.00.

De ce boală a suferit regretata jurnalistă

Un neoplasm reprezintă o formațiune anormală de țesut care se caracterizează prin creștere excesivă, cunoscută sub denumirea de neoplazie. Această creștere nu este coordonată cu dezvoltarea normală a țesutului înconjurător și persistă în a crește în mod anormal, chiar și după eliminarea factorului declanșator inițial. În cadrul clasificării statistice internaționale a bolilor, neoplasmele sunt împărțite în patru categorii principale: neoplasme benigne, neoplasme in situ, neoplasme maligne și neoplasme de comportament incert sau necunoscut. Neoplasmele maligne sunt cunoscute și sub numele de cancer și reprezintă punctul central al domeniului medical numit oncologie.

Un neoplasm poate să apară datorită unei proliferări anormale a țesuturilor, care poate fi declanșată de mutații genetice. Nu toate tipurile de neoplasme conduc la formarea unei tumori și în unele cazuri pot prezenta similitudini cu procesele normale de regenerare, cum ar fi dediferențierea și proliferarea rapidă a celulelor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.