Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele algerian graţiază 5.000 de deţinuţi, nu însă şi contestatari din mişcarea antiregim

www.operationworld.org
algeria

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a graţiat miercuri 5.037 de deţinuţi, un gest de clemenţă de care nu beneficiază însă persoanele încarcerate pentru fapte legate de mişcarea de contestare antiregim ('Hirak'), ale căror procese nu au început încă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Decretul îi vizează pe deţinuţii condamnaţi definitiv care mai au de executat mai puţin de 18 luni din pedeapsă, a transmis preşedinţia, într-un comunicat citat de agenţia oficială APS.

'Reducerea totală sau parţială a pedepsei este de 24 de luni pentru deţinuţii, condamnaţi definitiv, a căror vârstă este egală cu sau depăşeşte 60 de ani la data semnării decretului', menţionează comunicatul.

Preşedintele Tebboune graţiase deja în februarie, în două etape, aproape 10.000 de condamnaţi.

De măsurile de graţiere nu beneficiază nici de această dată 'indivizii condamnaţi de jurisdicţiile militare, indivizii condamnaţi pentru infracţiuni teroriste, trădare, spionaj, masacru, trafic de droguri, paricid, otrăvire', viol asupra unui minor, toate infracţiunile de corupţie.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Decretul nu are în vedere nici persoanele încarcerate pentru fapte legate de 'Hirak', mişcarea de contestare care zguduie puterea de peste un an, dat fiind că majoritatea nu au fost încă judecate.

'Această măsură (de graţiere) este binevenită, deşi noi am pledat pentru eliberarea deţinuţilor de opinie în aceste timpuri de pandemie pentru a evita o catastrofă în mediul carceral', a declarat pentru AFP Said Salhi, vicepreşedinte al Ligii algeriene pentru apărarea drepturilor omului (LADDH).

El a pledat ca decretul prezidenţial să fie 'extins la aceşti deţinuţi (ai 'Hirak'), chiar dacă majoritatea sunt încă în detenţie provizorie şi nu au epuizat deocamdată căile de recurs'.

Potrivit Comitetului naţional pentru eliberarea deţinuţilor (CNLD), 44 de persoane sunt încarcerate în prezent, dintre care 25 la Alger, în urma mişcării de contestare populară.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.