Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele american Joe Biden a întreprins o vizită în statul Colorado, fieful unei parlamentare fervente pro-Trump

YouTube
joe biden

Preşedintele american Joe Biden a întreprins miercuri o vizită în statul Colorado, unde nu a precupeţit criticile la adresa parlamentarei pro-Trump din circumscripţie, cu un an înainte de alegerile prezidenţiale din 2024 în care Biden ar urma să se confrunte încă o dată cu fostul preşedinte republican, informează joi AF, potrivit Agerpres.

Joe Biden s-a deplasat la o uzină de eoliene din Colorado, pentru a promova planul său de investiţii în energii regenerabile, dar mai ales pentru a o înfrunta pe o aliată a principalului său adversar, pe Lauren Boebert, membră a Camerei Reprezentanţilor.

"Aceasta este una dintre şefii acestei mişcări extreme MAGA" - de la numele republicanilor care îl susţin pe fostul preşedinte Donald Trump - a declarat Joe Biden în faţa angajaţilor de pe situl Pueblo al companiei CS Wind, lider mondial al constructorilor de eoliene.

Pronunţând numele conservatoarei, democratul Biden, catolic fervent, a schiţat în glumă semnul crucii.

Lauren Boebert, aleasă în noiembrie 2020 în Congresul american, face parte dintre susţinătorii fervenţi ai lui Trump, căruia i-a susţinut demersurile pentru invalidarea victoriei lui Joe Biden în alegerile din 2020. Ea face parte din "Freedon Caucus", un grup parlamentar "al libertăţii", format din parlamentari trumpişti scandalagii.

Militantă pro-arme, ea s-a opus inclusiv Inflation Reduction Act (IRA), legea de investiţii masive iniţiată de Joe Biden pentru a încuraja în acelaşi timp subvenţiile şi granturile pentru investiţii în energiile regenerabile, inclusiv în circumscripţia ei.

O contradicţie pe care Biden nu a ezitat să i-o reproşeze. "Ea a calificat această lege drept un eşec răsunător. Spuneţi-le aceasta celor 850 de locuitori din Colorado care îşi vor găsi un nou loc de muncă la Pueblo şi veţi vedea că ei nu ne vor mulţumi pentru această lege", a spus Biden.

Democratul Joe Biden, care se confruntă cu probleme în sondaje, şi-a înmulţit recent atacurile directe împotriva rivalului să republican şi încearcă să-şi îmbunătăţească imaginea insistând asupra bilanţului său economic.

Prin vizita sa în Colorado, el a vizat-o pe una dintre cele mai fidele susţinătoare ale lui Trump, Lauren Boebert, a cărei realegere anul viitor în Camera Reprezentanţilor pare puţin probabil: victoria ei în 2022 a fost una pe muchie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.