Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Belarus, Alexandr Lukaşenko, invitat în Austria

Belarus

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunţat vineri că l-a invitat în ţara sa pe preşedintele Belarus, Alexandr Lukaşenko, transmite DPA, potrivit agerpres.ro.

Uniunea Europeană a ridicat în 2016 sancţiunile impuse lui Lukaşenko, acuzat de conducere autoritară. Liderul de la Minsk nu a mai vizitat Austria din 2002, reaminteşte DPA. Alte sancţiuni europene sunt încă în vigoare, un exemplu fiind embargoul privind vânzarea de armament către Belarus.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Preşedintele fostei republici sovietice, aflat la putere de aproape 25 de ani, l-a primit vineri pe cancelarul austriac. Conform transcrierii oficiale a întrevederii, Kurz i-a declarat lui Lukaşenko că este "foarte încântat că în următoarele şase luni veţi putea probabil să vizitaţi Austria" şi că "vom putea să ne aprofundăm relaţiile pas cu pas".

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

Lukaşenko a apreciat că "Uniunea Europeană este în prezent unul din stâlpii stabilităţii planetei noastre" şi a arătat că ţara sa este deschisă unei colaborări apropiate. "Trebuie ţinut seama întotdeauna de interesele naţionale", a adăugat el.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

DPA menţionează legăturile strânse pe care liderul belarus le păstrează cu Moscova, precum şi relaţiile apropiate cu Rusia prin care se distinge Austria în cadrul Uniunii Europene, chiar şi după anexarea Crimeei în urmă cu cinci ani. Agenţia reaminteşte că preşedintele rus Vladimir Putin a dansat anul trecut cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.