Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Braziliei a fost amendat pentru nepurtarea măştii

AFP
Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost condamnat sâmbătă la plata unei amenzi de 108 dolari pentru că a participat fără să poarte mască şi fără să respecte măsurile sanitare anti-COVID-19 la un miting al motocicliştilor în statul Sao Paulo, relatează duminică AFP.

Mii de motociclişti au participat sâmbătă la mitingul "Accelerează pentru Hristos" organizat în Sao Paulo. Preşedintele de extremă dreapta a condus convoiul de motociclişti purtând o cască deschisă, însă fără mască, încălcând astfel regulile impuse de autorităţile statului. scrie Agerpres.ro.

Autorităţile din Sao Paulo au declarat că i-au amendat cu suma de 552 de reali (circa 108 dolari) pe preşedintele Bolsonaro, pe fiul său Eduardo, membru al Congresului, şi pe ministrul Infrastructurii, Tarcisio Gomes, pentru că nu au purtat mască şi nu au respectat măsurile de distanţare socială în timpul mitingului.

Jair Bolsonaro, care a cerut organizarea de mitinguri electorale în toată Brazilia înainte de alegerile prezidenţiale de anul viitor, a ignorat avertismentele guvernatorului din Sao Paulo, Joao Doria, un rival politic, care a declarat că preşedintele va fi amendat dacă încalcă legile statului.

Bolsonaro s-a opus în repetate rânduri lui Joao Doria şi altor guvernatori cu privire la măsurile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, care a provocat aproape 485.000 de decese în Brazilia.

Preşedintele brazilian critică cu regularitate măsurile de izolare şi purtarea măştilor, şi promovează medicamente precum clorochina, deşi studiile nu le-au demonstrat eficacitatea în tratarea COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.