Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Camerei Deputaţilor: 'PSD va merge la Cotroceni cu proiectul de revizuire a Constituţiei în sensul punerii în aplicare a referendumului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu un draft al proiectului de revizuire a Constituţiei în sensul punerii în aplicare a referendumului din 26 mai, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă este posibil ca delegaţia PSD să meargă la Cotroceni şi cu un draft de modificare a Constituţiei în urma referendumului, Ciolacu a spus: "În acest moment, există un draft al PSD care prevede demersurile următoare pentru punerea în aplicare a referendumului".

"Soluţiile sunt să respectăm votul cetăţenilor", a adăugat Ciolacu.

Citește și: Prima REACȚIE din PSD după ATACUL lansat de Administrația Prezidențială privind alegerea nominală a președinților de CJ

Întrebat dacă revizuirea Constituţiei se poate face până la finalul anului, el a răspuns: "În momentul în care devine lege, avem termen calendaristic 30 de zile până va fi convocat alt referendum".

"Cum să am calendar? Sunt Nostradamus? Stai să vorbim şi cu domnul preşedinte la consultări. Noi avem deja draftul pregătit. Deci vom merge cu o propunere", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a susţinut, luni, că social-democraţii nu mai pot "păcăli" pe nimeni că sunt bine intenţionaţi şi interesaţi în a respecta voinţa cetăţenilor, referindu-se la intenţia de elaborare a unui proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 26 mai.

Citește și: Șeful Poliției Române a EXPLODAT după moartea polițistului din Timiș - Acțiunea a fost organizată defectuos

"În legătură cu intenţiile manifestate deja de către preşedintele Camerei Deputaţilor conform cărora PSD urmează să elaboreze un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului, preşedintele României consideră că PSD-iştii, oricât ar încerca să-şi spele imaginea, nu mai pot păcăli pe nimeni că sunt bine intenţionaţi şi interesaţi în a respecta voinţa cetăţenilor. Să fie oare o simplă coincidenţă că, imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări la Cotroceni, PSD este foarte grăbit să defileze public cu această iniţiativă de revizuire a Constituţiei?", a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Luni, la începutul şedinţei Biroului permanent, Marcel Ciolacu anunţase că urmează să fie elaborat un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului din 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.