Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Cluj: 'CJ Cluj a pierdut 20 de milioane de euro, situația fiind cauzată de scăderea sumelor care intră la bugetul de stat'

Mediafax
protest cluj

Județul Cluj pierde prin 20 de milioane de euro, anul acesta, la buget, în urma măsurilor guvernamentale, dar compensează prin fondurile europene atrase, de circa 230 de milioane de euro, potrivit mediafax.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, miercuri, la finalul ședinței deliberativului județean în care s-a votat bugetul pe anul 2019 că proiectul legii bugetului de stat pe 2019 ar putea duce la intrarea în faliment a unor comune.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

„Conform noii legi a bugetului de stat decisă de Guvern, CJ Cluj a pierdut 20 de milioane de euro, situația fiind cauzată de scăderea sumelor care intră la bugetul de stat dar și de atribuțiile suplimentare primite de la Guvern, fără să fie însoțite de resurse financiare suplimentare. Este o pierdere uriașă, proiectul de lege urmând să ducă la apariția unor falimente mai ales la nivelul unor comune, unde bugetele sunt insuficiente pentru o funcționare pe toată durata anului. Șansa CJ Cluj a fost că anul trecut am câștigat proiecte europene, pe proiecte retrospective, de 150 de milioane de euro, iar împreună cu proiecte de investiții pe spitale și drumuri județene, banii europeni obținuți și care vor intra în acest an se ridică la 230 de milioane de euro. Din 36 de proiecte depuse, 33 au fost câștigate, iar 3 sunt în analiză”, a spus Tișe.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

Potrivit acestuia, dacă nu era suma pierdută de 20 de milioane de euro, s-ar fi putut aloca mai mulți bani pentru spitale, școli și pentru infrastructură.

„În conformitate cu legea salarizării, 79% din bugetul curent se duce pe salarii, aici incluzând toate instituțiile din subordinea CJ Cluj, iar 50% din buget, adică 50 de milioane de euro, merge pe protecție socială și protecția copilului, pentru cei 1.200 de copii și 800 de vârstnici”, a mai spus Alin Tișe.

Acesta a subliniat că anul 2019 va fi pentru CJ Cluj „Anul sănătății”, în condițiile în care se prevăd investiții în spitalele clujene de 20 de milioane de euro, alte sume consistente urmând să fie alocate modernizării drumurilor județene, înființării unor noi parcuri industriale sau racordării la rețelele de apă și gaz a unor școli și grădinițe din mediul rural.

CJ Cluj a aprobat, miercuri, bugetul pe anul 2019, acesta fiind de aproximativ 108 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.