DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele Comisiei de Apărare (PNL), atac INCENDIAR la adresa ministrului Justiției: Are implicații mai profunde

pauliuc

Președintele Comisiei de Apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc (PNL), îl critică deschis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru declarațiile sale privitoare la trecerea Poliției Judiciare în subordinea Parchetului General. Pauliuc susține că Stelian Ion nu a invocat argumente pentru o astfel de decizie, iar impactul asupra cetățenilor va fi unul considerabil.

Citește și: Joe Biden trage semnalul ce alarmă: China depășește SUA. Ne vor mânca prânzul

”Deciziile cu impact structural în buna funcționare a instituțiilor statului nu pot fi anunțate fără o analiză aprofundată și, mai ales, fără un dialog cu toți actorii implicați.

Măsura trecerii poliției judiciare în subordinea Parchetului are o serie de implicații atât de profunde, încât sunt extrem de surprinsă de modalitatea în care ministrul Justiției a lansat în spațiul public acest subiect.

Suprinderea mea este generată în primul rând de faptul că anunțul vine neînsoțit de o minimă justificare de ordin tehnic.

Răspunsul la întrebarea "de ce e benefică o astfel de măsură?" nu poate fi cel oferit de dl ministru Stelian Ion care ne spune doar că subordonarea trebuie să fie directă.

Domnia sa vehiculează ideea unor "mutări de colo-colo", fără a ne spune exact ce înseamnă acest lucru și, mai ales, dacă ar exista o practică de acest fel care aduce deservicii acțiunilor de urmărire penală.

Fără a intra acum în detalii - în speranța că dl ministru va reveni cu o abordare mai nuanțată - pot afirma cu tărie că impactul acestei decizii asupra siguranței cetățeanului este deosebit de puternic.

Din acest motiv, reiterez faptul că astfel de decizii nu pot și nu trebuie abordare nici politic și nici dintr-o perspectivă individuală. Există aspecte ale guvernării care trec dincolo de propria viziune a unei persoane sau a unui grup restrâns și care trebuiesc abordate doar printr-o consultare serioasă, în care să fie implicați mult mai mulți actori.

Cu atât mai mult cu cât, astăzi, România este condusă de o coaliție. Prin urmare, apreciez că lansarea în spațiul public a unor teme atât de importante precum cea de față nu poate fi făcută într-o manieră expeditivă sau într-una în care eventuala decizie ar aparține, cum am spus, unei singure persoane sau grup de persoane.”, ne-a precizat Nicoleta Pauliuc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.