Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comunității Evreiești, replică pentru Călin Georgescu: Antonescu și Zelea Codreanu au fost niște criminali

News.ro
Silviu Vexler

Președintele Comunității Evreiești din România, Silviu Vexler, susține că încercarea lui Călin Georgescu, propus ca președinte de onoare al AUR, de a le curăța imaginea lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu este inutilă. Vexler arată că indiferent de alte opinii, cei doi vor rămâne în istorie drept criminali, niciodată salvatori.

”Cu toate tentativele de a le conferi o aură de eroi naționali, Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu rămân ceea au fost : criminali. Nu martiri și cu siguranță nu salvatori. Doar criminali. În mod similar, deși se insistă în mod repetat pe construirea unei false mitologii, mișcarea legionară rămâne o organizație fascistă și teroristă, al cărui element definitoriu este asasinatul. Adevărul este imun la fabulații.

Apariția în spațiul public a unor autointitulați “experți” care se pretind a fi salvatorii țării, îmbinând vorbe goale cu normalizarea violenței pentru a prezenta o soluție magică, nu pot șterge dovezile și documentele care demonstrează ura generată de criminalii menționați anterior. Dovezi și documente create chiar de către cei pe care îi prezintă drept luptători pentru “moralitatea ființei umane”. Valabil și pentru diferite persoane care se prezintă drept oameni politici într-o societate democratică, dar care își doresc același lucru.

Un element comun al lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu a fost convingerea că sursa eliberării națiunii este distrugerea “celuilalt”. Cheia programului lor politic și a măsurilor pe care le-au impus. Sigur, în ambele cazuri, evreii.

Aș vrea să pot spune că este ceva nou. Antonescu și Zelea Condreanu sunt doar două exemple. Recent, au fost elogiați alți criminali (de război) - Mircea Vulcănescu și Valeriu Gafencu. Generalul Nicolae Macici, coordonatorul Masacrului de la Odessa, sună cunoscut?

Vreau să subliniez un element esențial : în paralel cu implementarea Holocaustului, Ion Antonescu a făcut un rău uriaș României.

Vorbele goale, chiar și cele rostite în direct la TV, nu rezolvă probleme. Soluțiile magice nu există. Îmi pare rău.

Condamn și disprețuiesc orice formă de violență - indiferent de modul în care este exprimată, indiferent de context, indiferent dacă este îndreptată împotriva unor entități (cum ar fi presa aflată pe diverse “liste negre”, de exemplu) sau împotriva unor persoane individuale. Chiar și împotriva unor idei. Da, disprețuiesc chiar și violența îndreptată împotriva celor pe care eu îi disprețuiesc pentru ura pe care încearcă să o răspândească în jur.

De-a lungul secolelor, ura nu a rezolvat niciodată nimic. A reusit însă să genereze și mai multă ură, distrugând totul în jur.

Viitorul se construiește cu enorm de multă muncă și sacrificii. Cu speranțe și încercări. Eșuezi, de foarte multe ori. Soluția este să încerci din nou până reusești și nu să dai vina pe "celălalt".

Felul în care acest viitor va arăta depinde de fiecare dintre noi.”, scrie Silviu Vexler.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.