Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European declară că liderii UE trebuie să arate 'inteligenţă colectivă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Liderii Uniunii Europene trebuie să arate ''inteligenţă colectivă'' atunci când au în vedere o strategie faţă de ascensiunea Chinei, criza din Afganistan şi probleme din vecinătatea Europei, a declarat marţi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, relatează Reuters.

''Cu toţii am observat ce s-a întâmplat în Afganistan, ce s-a întâmplat în Indo-Pacific, ceea ce s-a întâmplat cu China'', a afirmat Charles Michel, care prezidează un summit în Slovenia, referindu-se la recentele puncte de interes geopolitice, potrivit Agerpres.ro.

El a subliniat că UE trebuie să arate ''inteligenţă colectivă'' pentru a elabora răspunsul Europei. ''Unitatea noastră este un atu foarte puternic, abordarea multilaterală este ADN-ul Uniunii Europene'', a menţionat Charles Michel.

Cei 27 de şefi de stat sau de guvern sunt aşteptaţi de la orele 18.00 (16.00 GMT) la castelul Brdo, nu departe de capitala Ljubljana, pentru un schimb de păreri la un dineu în ajunul unui summit dedicat extinderii către ţările din Balcanii de Vest, notează AFP.

În scrisoarea de invitaţie în Slovenia, care deţine preşedinţia semestrială a UE, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a lansat un apel la "o discuţie strategică privind rolul Uniunii pe scena internaţională".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.