Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Eurogrupului spune că impactul coronavirusului asupra creşterii economice va fi unul temporar

parlamentul european

Preşedintele Eurogrupului, Mario Centeno, a declarat luni, la sosirea sa la reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro, că se aşteaptă ca impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei zonei euro să fie unul temporar, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Urmărim situaţia. Ne aşteptăm la un efect temporar", a declarat luni Mario Centeno, întrebat despre efectul acestei epidemii care a paralizat China.

La rândul său, ministrul italian de Finanţe, Roberto Gualtieri, a spus şi el la sosirea la reuniunea de la Bruxelles că "suntem prudenţi în estimările noastre". Gualtieri a justificat această prudenţă prin faptul că nu se ştie deocamdată dacă impactul epidemiei asupra economiei chineze va fi limitat "la câteva zecimale din PIB sau mai mult". În primul caz, efectele asupra Europei vor fi foarte limitate, a adăugat Gualtieri.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Săptămâna trecută, când a publicat noile sale prognoze de creştere pentru 2020 şi 2021, Comisia Europeană a estimat că epidemia de coronavirus este susceptibilă să afecteze activitatea economică în zona euro, la fel ca şi incertitudinile provocate de Brexit şi tensiunile comerciale. Cu toate acestea, Bruxelles-ul şi-a menţinut prognozele de creştere pentru zona euro în 2020 şi 2021 la 1,2%. "Apariţia şi propagarea coronavirusului precum şi impactul său asupra sănătăţii publice, a vieţilor umane şi activităţii economice sunt o sursă de preocupare crescută", a subliniat Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.