Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Greciei a fost de acord cu cererea premierului: Se dizolvă parlamentul şi se organizează alegeri la 21 mai

protest grecia atena

Preşedintele Greciei a aprobat sâmbătă cererea premierului Kyriakos Mitsotakis de a dizolva parlamentul şi de a organiza alegeri la 21 mai, în timp ce ţara se pregăteşte pentru un scrutin care nu se aşteaptă să dea un câştigător absolut, relatează Reuters.

Mitsotakis anunţase data alegerilor în cadrul unei reuniuni a cabinetului său la sfârşitul lunii martie, cu câteva luni înainte de încheierea oficială a mandatului său, în iulie. Sâmbătă, el i-a comunicat preşedintei Katerina Sakellaropoulou că parlamentul va fi dizolvat la 23 aprilie, scrie agerpres.ro.

"Sper că vom avea o perioadă preelectorală calmă şi fructuoasă pentru binele ţării", i-a spus Sakellaropoulou premierului conservator, lansând o perioada de patru săptămâni de campanie politică.

Alegerile vor avea loc în cadrul unui sistem de vot proporţional, iar sondajele de opinie arată că nici partidul Noua Democraţie al lui Mitsotakis, nici principalul partid de opoziţie, Syriza, de stânga, nu au şanse să obţină voturile necesare pentru o majoritate parlamentară absolută.

Mitsotakis a declarat că speră într-o participare deplină la alegeri.

În cazul în care partidele alese nu pot forma un guvern de coaliţie, un al doilea vot va avea loc la începutul lunii iulie, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.