Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ICR a participat la deschiderea 'Anului cultural Dimitrie Cantemir' la Berlin

news.ro
liviu jicman

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, afirmă, sâmbătă, că deschiderea ”Anului cultural Dimitrie Cantemir” la Berlin, este semnificativă, deoarece oraşul a fost un adevărat reper în viaţa şi activitatea lui Dimitrie Cantemir, a cărui personalitate diversă a marcat vremurile sale şi are ecouri puternice în prezent.

”Vineri, 10 martie, am participat la evenimentul „Dimitrie Cantemir între Orient şi Occident”, organizat de Rumänisches Kulturinstitut Berlin, în colaborare cu Ambasada României la Berlin, în marja „Anului cultural Dimitrie Cantemir”. Manifestarea a punctat, prin intervenţiile susţinute de istoricul Ştefan Lemny, responsabilul colecţiilor de istorie pentru Europa Centrală şi de Est la Biblioteca Naţională a Franţei din Paris, de etnomuzicologul Mehtap Demir şi de prof.univ.dr. Bogdan Creţu, ipostazele lui Dimitrie Cantemir de prim teoretician al muzicii otomane şi de prim membru român al Academiei de Ştiinţe de la Berlin”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, preşedintele ICR.

Liviu Jicman a subliniat şi interpretarea Ansamblului turc de muzică veche „SİPİHRˮ.

”«Dimitrie Cantemir între Orient şi Occident» a marcat deschiderea seriei de manifestări organizate de Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute pentru celebrarea a 350 de ani de la naşterea cărturarului român. Consider semnificativ faptul că acest debut, cu o manifestare pluridisciplinară, a avut loc chiar la Berlin, un oraş-reper pentru Dimitrie Cantemir, a cărui personalitate diversă ca om de ştiinţă, om politic, muzician şi diplomat a marcat vremurile sale şi are ecouri puternice în prezent”, a mai scris preşedintele ICR, potrivit news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.