Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele INS: 'Societatea modernă nu poate funcţiona fără date statistice de calitate, relevante şi accesibile'

agerpres
Tudorel Andrei

Societatea modernă nu poate funcţiona fără date statistice de calitate, relevante şi accesibile, a declarat, cu ocazia Zilei Mondiale a Statisticii, Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), menţionând că realizarea unor astfel de seturi de date este şi obiectivul asumat de instituţie.

Conform unui comunicat al INS, pe 20 octombrie 2020, în întreaga lume, este sărbătorită Ziua Mondială a Statisticii. Evenimentul, ajuns la a treia ediţie, se va desfăşura sub sloganul "Conectăm lumea cu datele în care putem avea încredere", potrivit AGERPRES.

Citește și: De la SRI, în Parlament - Consilierul lui Hellvig, loc eligibil pe listele PNL, după 'executarea' lui Petrache

Cu această ocazie, institutele naţionale de statistică din întreaga lume vor organiza diferite evenimente care ţintesc spre obiectivul conştientizării rolului statisticii oficiale în viaţa societăţii.

"Societatea modernă nu poate funcţiona fără date statistice de calitate, relevante şi accesibile, iar realizarea unor astfel de seturi de date este şi obiectivul asumat de Institutul Naţional de Statistică al României. Faptul că Organizaţia Naţiunilor Unite a dedicat o zi pentru celebrarea statisticii vine să confirme, încă o dată, faptul că aceasta joacă un rol esenţial în societate", a afirmat Tudorel Andrei.

Condiţiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19 în care se celebrează în acest an Ziua Mondială a Statisticii au fost subliniate în mesajul transmis de Antonio Guterres, secretarul general ONU.

"În timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează 75 de ani de la înfiinţare, iar lumea foloseşte date pentru a face faţă actualei provocări, Ziua Mondială a Statisticii ar trebui să scoată în evidenţă rolul statisticilor în promovarea dezvoltării durabile pentru toţi". "Să privim Ziua Mondială a Statisticii 2020 precum o oportunitate de a implica şi inspira generaţiile viitoare de statisticieni", îndeamnă şi Stefan Schweinfest, director al Diviziei de Statistică ONU.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Statisticii, Institutul Naţional de Statistică al României a organizat, în data de 16 septembrie, în colaborare cu Grupul de Presă Media Uno, conferinţa "Împreună protejăm România", la care au participat Ludovic Orban, prim-ministrul României, ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Olandei, Franţei şi Israelului, precum şi specialişti din mediul economic şi social.

De asemenea, pe 19 şi 20 noiembrie 2020, sub acelaşi generic, este programat un al doilea eveniment, cu titlul "2021 - anul relansării", care se va desfăşura on-line, în cadrul căruia se vor aborda aspecte din domeniile siguranţei şi apărării naţionale, energiei, turismului, economiei, sănătăţii, agriculturii şi serviciilor. În cursul zilei de 20 octombrie 2020, Institutul Naţional de Statistică va publica în mediul on-line mai multe infografice special pregătite cu prilejul acestei celebrări.

Ziua Mondială a Statisticii este un eveniment care se desfăşoară o dată la cinci ani, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite. Evenimentul a fost organizat, pentru prima dată, în anul 2010, în peste 130 de state şi teritorii. Tema generală de atunci a evenimentului a fost "Sărbătorirea progreselor înregistrate în statistica oficială". În anul 2015, Ziua Mondială a Statisticii a fost plasată sub deviza "Statistici mai bune pentru o viaţă mai bună".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.