Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iranului: 'Subminarea Siriei, contraproductivă în lupta împotriva terorismului'

iran armata

Subminarea Siriei este contraproductivă în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, a declarat duminică preşedintele iranian Hassan Rohani, informează DPA.

"Nu putem slăbi centrul de putere în Siria şi, în acelaşi timp, să susţinem că luptăm împotriva terorismului" în această ţară, a insistat Rohani, într-o aluzie la adresa unor state precum Arabia Saudită, Qatar şi Turcia, care fac presiuni asupra preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a se retrage de la putere. Totodată, Rohani a chemat la unitate printre musulmani împotriva Statului Islamic. "Suntem cu toţii musulmani şi nu ar trebui să le permitem teroriştilor să prezinte Islamul în întreaga lume ca pe o religie a violenţei", a declarat Rohani, la o conferinţă internaţională consacrată "crizei actuale din lumea islamică", desfăşurată la Teheran.

Preşedintele iranian a insistat că "cea mai mare responsabilitate" a ţărilor musulmane este "să corecteze imaginea islamului în rândul opiniei publice internaţionale", relatează AFP. "Trebuie să eliminăm imaginea negativă a islamului în spaţiul cibernetic şi în spaţiul real de astăzi", a pledat Rohani. El a remarcat că, în marea lor majoritate, "violenţa, teroarea şi masacrele au avut loc din nefericire în lumea islamică din Africa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia de vest", spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.