Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis: 'Nimeni nu concepe că poate exista dezvoltare fără investiții în infrastructura de transport'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul celei de-a 26-a ediții a Galei Topului Naţional al Firmelor, că este de neconceput ca în secolul 21 să existe dezvoltare fără investiții în infrastructura de transport, aspect resimțit de către mediul de afaceri prin oportunitățile ratate, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

"Vocea Camerei de Comerț și Industrie a României s-a auzit tare și răspicat în toată această perioadă și vă felicit pentru asta. Îmi doresc ca dumneavoastră și instituția sub egida căreia se desfășoară acest eveniment să rămâneți aceiași vectori implicați, aceeași voce neobosită care să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă economia noastră, să gândiți soluții și să amendați derapaje. Probabil că toți oamenii de afaceri din această sală au resimțit problema deficitului forței de muncă, atât sub aspectul calitativ, cât mai ales cantitativ, cu presiuni acute pe termen scurt. Apoi, dumneavoastră cunoașteți foarte bine cât de mari sunt oportunitățile ratate din cauza lipsei de infrastructură", a declarat, joi, Klaus Iohannis la evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Șeful statului a precizat că mediul de afaceri trebuie să reintre în discuții cu decidenții politici în procesul de legiferare.

"Nimeni nu mai concepe, în secolul XXI, că poate exista dezvoltare fără investiții în infrastructura de transport. Aceste neajunsuri trebuie ferm rezolvate, iar în acest sens, dialogul cu mediul de afaceri este esențial pentru dezvoltarea României. Sunt convins că legiferarea arbitrară, după bunul plac al grupurilor de interese, a încetat. Mediul de afaceri trebuie să redevină un interlocutor constant al decidenților publici. Un rol central aparține aici Camerei de Comerț și Industrie, un partener de încredere, în toți acești ani, cu care am avut o colaborare foarte bună, în special în acțiunile de diplomație economică", a conchis Iohannis.

Citește și: Noul ministru al Muncii, anunț devastator pentru milioane de oameni: ‘Sunt îngrijorată’

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat la Topul Național al Firmelor Private din România, joi, la Romexpo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.