Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului, la ONU: Barierele nu pot opri deplasarea imigranţilor şi fuziunea culturilor

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Barierele nu pot opri deplasarea imigranţilor şi fuziunea culturilor, a declarat luni, la ONU, preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, transmite DPA.

Adresându-se liderilor mondiali în cadrul primului summit al ONU la nivel înalt dedicat migraţiei, Pena Nieto a spus că migraţia reflectă 'instinctul oamenilor pentru supravieţuire, energie vitală, dorinţa ardentă de a excela' şi a îmbogăţit societăţile de-a lungul istoriei.

Citește și: Kerry: SUA și Rusia nu pot coopera militar împotriva jihadiștilor

"Nicio barieră naturală sau artificială nu este eficientă. Pentru fiecare râu a existat întotdeauna un pod. Pentru fiecare obstacol a existat întotdeauna o cale de merge înainte", a subliniat preşedintele mexican în discursul său.

Pena Nieto a mai spus că este mândru de diversitatea societăţii din ţara sa, precizând că Mexic este o ţară de origine, destinaţie, tranzit şi revenire.

El a declarat de asemenea că Mexicul se va angaja activ în crearea unui cadru global pentru a gestiona în ordine şi în siguranţă migraţia la nivel mondial. Data ţintă pentru adoptarea unui astfel de document este 2018.

"Mexicul va lupta în continuare pentru ca imigranţii să fie recunoscuţi la agenţi ai schimbării şi dezvoltării, pentru a garanta că drepturile lor sunt respectate şi pentru a scăpa de afirmaţiile bazate pe ură şi discriminare împotriva imigranţilor", a spus el.

Comentariile sale vin în contextul tensionatei campanii prezidenţiale din SUA (unde locuiesc milioane de imigranţi mexicani), în cadrul căreia candidatul republican Donald Trump a promis că va construi un zid între SUA şi Mexic dacă va fi ales preşedinte, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.